Dolar 49,4174
Euro 55,4717
Altın 6.604,48
BİST 12.046,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 25°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 24°C
Çar 25°C
Per 21°C
Cum 20°C

İşçinin gündemi yoksulluk

İşçinin gündemi yoksulluk
30 Nisan 2023 17:22
366
A+
A-

Dünya işçi sınıfının birlik ve mücadelede günü olan 1 Mayıs, Mersin’de de yürüyüş ve mitingle kutlanacak. İşçiler, başta yoksulluk ve açlık sınırı altındaki ücretler olmak üzere ekonomik ve sosyal taleplerini haykıracak. Kadınların, İstanbul Sözleşmesi talebi de alanlarda bir kez daha dile getirilecek.

 

Mersin’deki 1 Mayıs kutlamalarının bu yılki adresi eski Tevfik Sırrı Gür Stadının yerine yapılan Millet Bahçesinin batısındaki cadde olacak.

Burada işçi ve memur sendikalarının, öğrenci, kadın, LGBTİ+ derneklerinin, siyasi partilerin, meslek odalarının kortejleri saat 10.30’da toplanacak ve İnönü Bulvarını takiben Cumhuriyet Alanına kadar yürüyecek.

Cumhuriyet Alanında Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına bir sendikacı bildiri okurken Mersin Kadın Platformu bildirisi de kadınlar tarafından okunacak.

Bu yıl ki 1 Mayıs kutlamalarında, deprem felaketinde yitirdiğimiz canların anısına saygı duruşunda bulunulacak ve müzik etkinlikleri yapılmayacak.

“DEPREMİN YARALARI SARILMADI”

 

Mersin’de 1 Mayıs kutlamaları hakkında bilgi veren Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy,  “Bizim işçiler, emekçiler olarak taleplerimiz ortada. Biz de 1 Mayıs kutlamaları için her yıl olduğu gibi DİSK- Genel İş Sendikası öncülüğünde Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına başvurumuzu yaptık. Cumhuriyet Alanında kutlayacağız. Saat 10.30’da Millet Bahçesi’nin yanında toplanacağız, 11.00’da oradan İsmet İnönü Bulvarından yürüyüş kortejiyle Cumhuriyet alanına geleceğiz. Cumhuriyet Alanında kutlamalarımızı yapacağız.  Bu yıl 6 Şubat’ta yaşadığımız bir deprem felaketi var. Deprem felaketi nedeniyle konserli eğlenceli 1 Mayıs içimizden geçmiyor. Bir de Mersin depremin ardın yoğun göç alan illerin başında geliyor. Burada daha yaralar sarılmamış, enkazlar daha kalkmamış. Bu durumda eğlence yapmak hoş olmaz” dedi.

“ARTIK SABIR TAŞI ÇATLADI”

 

Göksoy, “İşçi sınıfının birlik ve dayanışma gününde de sesimizi duyurmamız lazım, hayat devam ediyor, talepler devam ediyor. Bu talepler devam ettiği sürece de bir şekilde iktidara, yönetenlere, sömürenlere, hak yiyenlere cevap verme gibi bir sorumluluğumuz var. Bu yıl biz 1 Mayıs’ta şunu söylüyoruz, “Artık sabır taşı çatladı”.  Bu sloganlara alanlara çıkacağız. Biz sadece alanlara çıktığımızda tek yönlü bakmayacağız olaya. Taleplerimizin hepsini sıralayacağız ve dile getireceğiz. Mesela taleplerimizden biri İstanbul Sözleşmesi’nin hayat bulması, uygulanması. İnsan onuruna yaraşır iş istiyoruz.   Bütün kamu kurumlarına kadro verdiler, belediyelere yarı kamudur diye 24 saat halkın hizmetinde olan, köyde, kentte, şehirde, ilçede, caddede, belediye işçilerine kadro vermediler. Biz belediye işçilerine koşulsuz, şartsız kadro talebiyle alanlarda olacağız. Adalet, eşitlik, demokrasi istiyoruz. Bugüne kadar zamla baskıyla, kazanılmış haklara saldırılarla karşı karşıya kalan işçiler, açlık sınırının altında asgari ücret belirleyenlerin kim olduğunu biliyor. Bu ülkeyi yönetenler açlık sınırının altında asgari ücret belirleyerek işçileri ezmeye, vergi yükleri ile daha da yoksullaştırmaya devam ettiğini bilen bir yerden bakıyoruz. Onun için insanca yaşanacak ücret talebimiz var. Emeğin hakkını, emeğin Türkiye’sini kurmak için alanlarda olacağımıza emin olun. 14 Mayıs’ta seçimlerde de bu emeğin Türkiye’sini, demokrasiyi, barışı, eşitliği kurabilmenin oyunu hep birlikte kullanacağız. Sandıklarda değişimi, dönüşümü, yeni bir başlangıç için değiştirmenin öncüleri de olacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.