Dolar 45,4163
Euro 53,2314
Altın 6.849,28
BİST 14.636,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
23°C
Parçalı Bulutlu
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Dernekler Çamlıyayla’da nutuk dağıttı

Dernekler Çamlıyayla’da nutuk dağıttı
21 Nisan 2021 18:46
585
A+
A-

Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk’ün Nutuk eserinin okullarda dağıtılmasını sakıncalı bulması ve bunu resmi bir yazıyla duyurması tepkilere neden oldu.

 

Mersin’de Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-İş, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Yenikuşak Köy Enstitüleri Derneği üyeleri Çamlıyayla ilçesine giderek esnafa Nutuk dağıttı. Çamlıyayla esnafının büyük kısmı da dernek üyeleriyle birlikte Nutuk dağıtarak Milli Eğitim Müdürlüğünün kararına tepki gösterdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Başkanı Adnan Gündoğdu, “Hepimizi üzen bir olay nedeniyle buradayız. İlçe Milli Eğitim Müdürünün tarihe geçen ama kendisi adına utanılacak bir işlemi, kararı nedeniyle buradayız. Bunu da gördük. Nutuk çocuklar için sakıncalıymış. Emperyalizme karşı mücadeleyi anlatan, ülkemizin milli devlet olarak kuruluşunu anlatan, akılcılığı, yurtseverliği anlatan Nutuk maalesef Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürünce sakıncalı bulunuyor. Hiç çekinmeden, hiç utanmadan, fütursuzca bu kararını bildiriyor. Neresi sakıncalı bu Nutuk’un. Çocuklarımız Nutuk okuyunca tam bağımsız Türkiye fikrini edinecekler bundan mı korkuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.