Dolar 32,3105
Euro 35,0957
Altın 2.279,29
BİST 8.961,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 25°C
Az Bulutlu
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 23°C

Kadınlar üretecek, Halk Marketler satacak

Kadınlar üretecek, Halk Marketler satacak
24 Haziran 2021 15:26 | Son Güncellenme: 24 Haziran 2021 15:32
313
A+
A-

Kadınları üretime teşvik etmek amacıyla Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde, hayata geçirilen “Kadın Üreticilerimizi Destekliyoruz” projesi kapsamında 200 kadına 5 bin canlı tavuk dağıtıldı. Proje ile kadınlar organik köy yumurtası üretecek, Tarsus Belediyesi Halk Marketler aracılığıyla o yumurtaları vatandaşa ulaştıracak.

 

Organik yumurta, köy yumurtası, gezen tavuk yumurtası gibi tanımları sıkça duyuyoruz. Tüketiciler, özellikle gelişim çağındaki çocuklarına daha sağlıklı ve güvenilir olan gezen tavuk yumurtası yedirmek istiyor ancak şehirlerde bu yumurtalardan bulmak oldukça zor. Birçok yerde de tüketicilere gezen tavuk yumurtası adı altında farklı bir yumurta veriliyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde başlatılan “Kadın Üreticilerimizi Destekliyoruz” projesi kapsamında hem tüketicilerin sağlıklı beslenmesini sağlayacak hem de kadınların üretici olmasını sağlayacak bir adım atıldı.

Tarsus Belediyesince satın alınan 5 bin canlı tavuk, ilçe genelindeki 200 kadın üreticiye teslim edildi. Bundan sonraki süreçte kadınlar, evlerinin bahçesinde ve evlerinin çevresindeki doğal ortamlarda tavukları besleyecek ve yumurtalarını toplayarak Tarsus Belediyesi’ne ücreti karşılığında verecek. Tarsus Belediyesi de organik, gezen tavuk yumurtası talebini karşılamak için bu ürünleri belediyeye ait Halk Marketler üzerinden piyasa fiyatlarının altındaki rakamlarla yurttaşlara ulaştıracak.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Köylerimizde yaşam süren kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatlarına katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla Heleke, Alifakı, Konaklar, Ballıca, Özbek, Yunusoğlu, İbrişim, Meşelik, Sucular, Kaleburcu ve Topaklı mahallerimizde 5 bin tavuk dağıttık. Bundan sonrada hayata geçireceğimiz çeşitli projeler ile üretici kadınlarımıza desteğimiz sürecek. Kadınlarımız ekonomik açıdan ne kadar güçlü olurlarsa kendilerini o kadar güvende hissederler” dedi.

BOZDOĞAN “SİYASET DİĞİL HİZMET ETMEK İÇİN GELDİM”

 

Siyaset yapmak için değil hizmet yapmak için belediye başkanlığı görevine geldiğini ifade eden Bozdoğan,  “Bu halk bu güne kadar alamadığı hizmeti sonuna kadar hak ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük oyunu vererek bize olan güvenini ortaya koydu. Bize düşen onlara 7/24 hizmet etmek, güvenlerini boşa çıkarmamak ve hizmete doyurmaktır. Bu hizmetlerimizin sonucunda bir Allah razı olsun cümlesini duymak bize yeter. Yapılacak hizmetleri planlarken kendi tespitlerimiz dışında halkımızın isteklerine göre hareket ediyoruz. Her köyde bir doktor muayene odası, bir konukevi, bir muhtar odası ve bir okuma salonunu mutlaka yapacağız. Yeni projeler ile istihdam yaratmak ve özellikle kadınlarımızı daha üretken hale getirerek ekonomik refahlarını üst seviyeye getirmek için elimizden ne geliyorsa onu yapmaktan geri kalmayacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.