Yeni normal dönem sorusu: Koronavirüs vaka sayısı artıyor mu?

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Covid- 19 salgınında normalleşmeye geçilmesiyle birlikte Mersin’de artan vakaları meclis gündemine taşıdı.
HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için soru önergesi verdi.
Önergesinde, Covid- 19 salgınında “normalleşme” adımlarının atıldığı Mayıs sonu itibarıyla Türkiye genelinde ve Mersin özelinde vaka sayılarında artışlar olduğuna dikkat çeken Turan, Mersin’in turizm kenti olması, çevre illerden aldığı göçler, İstanbul ve Ankara gibi metropollerdeki şehir dışına çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının Mersin’deki vaka sayısındaki artışlarda etkili olduğunu savundu.
Mersin Tabip Odası ile Sağlık Emekçileri Sendikası’nın Mersin’de vaka sayısında artış olduğu yönündeki iddialarını gündeme getiren Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yanıt istedi:
‘Mersin’de kaç vaka var’
“Mersin’de Mayıs sonunda Koronavirüs sürecinde normalleşmeye geçilmesiyle birlikte vaka sayısında artış olmuş mudur? Olduysa kaç vaka görülmüştür? Mersin’deki koronavirüs vaka sayısının artışına yönelik Bakanlık olarak hangi tedbirleri almayı planlıyorsunuz? Mersin’de toplam koronavirüs vaka sayısı kaçtır? Mersin’deki kamu kurum ve kuruluşlarındaki vaka sayıları nedir? Bazı vakaların Koronavirüs olarak değil “bulaşıcı hastalık” olarak kaydedilmesinin sebebi nedir? Mersin’de karantinaya alınan bölgeler var mıdır? Varsa bu yerler nerelerdir? Bakanlığınız Odalarla ve ilgili kuruluşlarla vaka sayılarına dair verileri paylaşıyor mu? Paylaşmıyorsa sebepleri nelerdir? Yereldeki çalışmaları doğru yürütmek açısından vaka sayılarını Mersin milletvekilleri ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? Bu yönde bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz?”
















