Dolar 44,7482
Euro 52,8199
Altın 6.920,10
BİST 14.239,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 25°C
Az Bulutlu
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Per 27°C
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Usta gazeteciler Mezitli Kadın Üretici Pazarında

Usta gazeteciler Mezitli Kadın Üretici Pazarında
27 Aralık 2021 11:13
683
A+
A-

Demokrasi Arenası programını Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapan usta gazeteci Uğur Dündar, gazeteci Meliha Okur, gazeteci Mine Özbek ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Mezitli Kadın Üretici Pazarında kahvaltı yaptı.

 

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği Dündar, notlar alırken, ekonomist Melda Okur da kadınlarla mini söyleşiler gerçekleştirdi. Milletvekili Ali Mahir Başarır da, ekonomik ve sosyal alanlarda yaşanan sıkıntıların çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde verdikleri mücadeleyi paylaştı.

Başkan Neşet Tarhan, pazarın kuruluş öyküsü, çalışma prensipleri ve giderek büyümesi ile ilgili bilgiler verdi. Üretici kadınlar da, çeşitli hediyeler vererek bol bol fotoğraf çektirdi.

Mezitli Kadın Üretici Pazarlarında tezgah açan kadınların yakaladıkları başarıdan ve üretime olan katkılarından son derece etkilendiğini söyleyen usta gazeteci Uğur Dündar, “Gerçekten benim için güzelliklerle dolu, çok özel anlar yaşadığım, çok güzel bir gün oldu. Türkiye bu güzel insanlarla gerçekten yaşanılası cennet bir ülke. Pazarda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlar için söylediği her şeyin ne denli doğru olduğunu burada da görme şansımız oldu.

Mersinli, Mezitlili kadınların yaratıcılığını, üretkenliğini ve daha da önemlisi neleri başarabileceğini gördük. Kadınların toplumun üretkenliğinde ve sağlıklı günlere yürümesinde ne denli büyük rolü olduğunu da yaşayarak gördük. Hepsini bu dirençlerinden ve başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

 

Kadınlar için önemli rol modellerden birisi olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu Kadın Üretici Pazarında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Kadın Üretici Pazarlarımızda çok güzel işler yapan, hayallerini gerçekleştiren kadınlarımızı, ekranlarda severek izlediğimiz gazeteci dostlarımızla bir araya getirmiş olmaktan dolayı mutluyuz.

Mezitli’de artık daha farklı hayaller kurmaya başlayan kadınlarımızın yakaladığı başarı ve özgüveni daha geniş kitlelere yaymak asıl hedefimiz olmalıdır. Mezitli’de ağırladığımız misafirlerimiz bu felsefemizi daha farklı yerlerdeki kadınlara ulaştırabilmemiz için aracılık etmekteler.

Değerli gazetecilerimiz kadınlarımızın sesini ve dayanışma mesajlarını gittiği her yere taşıyacaktır. Sayın Başarır, Sayın Dündar, Sayın Okur ve Sayın Özbek’e gösterdikleri sıcak ilgi ve duyarlı yaklaşım nedeniyle tüm kadınlarımız adına teşekkürlerimi sunarım.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.