Dolar 46,4359
Euro 53,2530
Altın 6.256,31
BİST 14.827,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Çar 30°C
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Taş Mektep için destek çağrısı

Taş Mektep için destek çağrısı
5 Aralık 2025 14:35
172
A+
A-

Mezitli Belediyesi’nin kent tarihine sahip çıkma vizyonuyla hayata geçirdiği ve Tarih Kentler Birliği Programı’ndan hibe desteği almaya hak kazanan Taş Mektep Kent Müzesi Projesi bir kültür durağına dönüşmeye hazırlanıyor.

Tarihi yapıda gerçekleştirilen muhtarlar buluşmasında, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer; projeyi yalnızca bir müze çalışması olarak değil, Mezitli’nin toplumsal hafızasının gelecek nesillere aktarılması açısından bir kültürel sorumluluk olarak tanımladı.

Tuncer konuşmasında, muhtarların süreçte üstleneceği role dikkat çekerek, “Kıymetli muhtarlarımız, bugün sizleri buraya davet etmemizin temel amacı; Taş Mektep’e hayat verecek, müzemizi zenginleştirecek bağışların vatandaşlarımız tarafından yapılmasına öncülük etmenizdir. Evlerde saklanan eski tarım aletleri, geleneksel ev eşyaları, fotoğraflar ve kültürel objeler bu müzemizde sergilenecek. Her bağış sahibinin adıyla birlikte Mezitli’nin tarihine imzaları atılacak. Böylece geçmişle geleceği buluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

“GEÇMİŞLE BAĞI GÜÇLÜ, KİMLİKLİ BİR KENT OLUŞTURMANIN ÖNEMİNİ VURGULUYORUZ”

 

Toplantıda, müzenin yalnızca sergi alanlarından ibaret olmayacağı; eğitim etkinlikleri, kültürel programlar ve çocuklara yönelik tarih bilinci oluşturan çalışmalar için de kullanılacağı belirtildi. Böylece Taş Mektep’in, Mezitli’nin kültürel yaşamına yön veren bir merkez haline geleceği ifade edildi.Başkan Tuncer, Tarih Kentler Birliği’nden alınan hibe desteğinin, Mezitli’nin kültürel projelerine verilen değerin bir göstergesi olduğunu da vurgulayarak, “Göreve geldiğimiz günden bu yana geçmişle bağı güçlü, kimlikli bir kent oluşturmanın önemini vurguluyoruz. Taş Mektep; çocuklarımızın, gençlerimizin ve gelecek kuşakların Mezitli’nin nereden geldiğini bilmesi için büyük bir mirastır. Bu mirası hep birlikte yaşatacağız.” dedi.

BAŞKANDAN MÜZEYE DESTEK ÇAĞRISI

 

Toplantıda, muhtarlar da proje sürecinde aktif rol almaya hazır olduklarını dile getirerek mahallelerinde gerekli bilgilendirme ve duyuruları yapacaklarını ifade ettiler.Mezitli Belediyesi, bağış sürecinin başladığını duyurarak; evlerinde tarihî obje bulunan vatandaşları projeye destek olmaya davet etti. Bağış yapmak isteyenler Mezitli Belediyesi Çözüm Merkezi olan 444 21 99 ile iletişime geçerek kent tarihi için katkı sunabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.