Dolar 43,7288
Euro 51,9267
Altın 7.075,98
BİST 14.180,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 18°C
Az Bulutlu
Mersin
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 17°C

Öğretmeni okuldan kovan müdüre sendika tepkisi

Öğretmeni okuldan kovan müdüre sendika tepkisi
16 Eylül 2022 18:31
359
A+
A-

Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Metin Ercan, Gazi Anadolu Lisesi Müdürü M.S’nin, okulun eski öğretmenlerinden A.N’yi onlarca meslektaşının önünde küçük düşürmeye çalışmasını, okuldan kovmasını, hakaret etmesini ve öğretmeni okuldan çıkarmak için okula polis çağırmasını kınadı. Ercan, “Türk Eğitim Sen haksızlığın, hukuksuzluğun, mobbingin karşısında tüm eğitim çalışanlarının yanında dağ gibi durmaktadır ve duracaktır” dedi.

 

Gazi Anadolu Lisesinde önceki müdür döneminde yaşanan spor salonu usulsüzlüğünü ortaya çıkardıktan sonra başka bir okula gönderilen beden eğitimi öğretmeni A.N’nin, okul idaresi tarafından top kafesini açmak üzere okula davet edildiği, okula bu eylül ayında atanan yeni müdür M.S’nin kadın öğretmene hakaret ettiği, okuldan kovduğu ve okula polis çağırdığı gazetemizin haberiyle kamuoyuna duyurulmuştu.

Türk Eğitim-Sen Mersin Şubesi, üyelerine yapılan bu hakaretin ardından okulda görüşmelerde bulundu ve konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Metin Ercan, üyeleri öğretmen A.N’nin müdür tarafından hakarete uğradığını ve kovulduğunu, diğer öğretmenlerin ise bu tavra karşı meslek dayanışması gösterdiğini kaydetti.

“MÜDÜR, POLİSLE BERABER OKULDA ÖĞRETMENİ ARAMIŞ”

 

Ercan, “Akabinde okula polislerin gelmesiyle beraber okul müdürü öğretmenler odasında ve okulun diğer alanlarında okul müdürü vakarına yakışmayan bir tavırla öğretmen A.N.’yi aramıştır.

Bu anlatılan üzücü hadiselere okul öğretmenlerinin birçoğu şahit olmuşlardır. Maalesef olaydan daha iki gün önce okula müdür olarak atanan M.S tamamen önyargı ile bir bayan meslektaşımıza hiçbir insanın hak etmediği söz ve davranışlarla tağyir, hakaret ve iftiralarla dolu ithamlarda bulunmuştur.

Okullarımızın ve eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen birçok önemli sorunları varken bir okul müdürünün bir öğretmene karşı bu tavır, söz ve davranışları asla kabul edilemez, Türk Eğitim Sen olarak kabul etmiyoruz ve bu davranışları sergileyen okul müdürünü şiddetle kınıyoruz.

Tüm eğitim çalışanları şunu bilmelidir ki; Türk Eğitim Sen haksızlığın, hukuksuzluğun, mobbingin karşısında tüm eğitim çalışanlarının yanında dağ gibi durmaktadır ve duracaktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.