Dolar 45,1849
Euro 53,0440
Altın 6.714,35
BİST 14.443,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 20°C

“Nükleerin faturasını halka ödetecekler”

“Nükleerin faturasını halka ödetecekler”
6 Haziran 2022 16:55
396
A+
A-

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, 5-11 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Atatürk Parkında basın açıklaması düzenledi.  Etkinlikte “Nükleer Yaşatmaz Öldürür”, “Ormanlar Madencilerin Değil Sincaplarındır”, “Akkuyu Çernobil Fukuşima olmayacak” yazılı pankartlar açıldı.

 

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Dönem Sözcüsü Osman Koçak, Dünya Çevre Gününde, Mersin Limanının Atatürk Parkına genişleme projesi ve Akkuyu Nükleer Santralın çevreye, doğaya, canlılara vereceği zarara dikkat çekti.

Koçak, “Mersin Limanının Atatürk Parkı’na yönelik genişlemesi, doğada, canlılarda ve insanlarda, gerçekleşmesi ihtimallere bağlı ekonomik getirisini kat kat aşan kayıplara yol açacaktır.  Biz Mersin NKP olarak Mersin Limanının Atatürk Parkına genişlemesine karşı mücadeleye desteğimizi, olabildiğince katkımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

“ŞİRKETLER KAZANIYOR, HALK ÖDÜYOR”

 

Denize, karaya, havaya, tüm canlılara ve insanlara nükleer santrallerin zararından bahseden Koçak,  Toplumun farklı kesimlerinde farklı nedenlerle nükleer santral yapımına karşı çıkılmaktadır.

Bütün karşı çıkışların inşaatın durdurulması hedefinde yoğunlaştırılması sonuç alıcı olacaktır. Akkuyu NGS’nin sadece inşaat sürecinde dahi yaşanan sorunlar, patlamalarla yaratılan sayısız yer sarsıntıları, kazalar, iş cinayetleri, işçilerin insan onuruna aykırı iş ve yaşam koşulları, inşaatın kendisinin doğaya ve canlılara zararları, çalıştırıldığında yaratacağı zararların somut kanıtlarını bugünden ortaya koymaktadır.

Bu denli zararlı bir yatırım neden yapılmaktadır? İnşaat maliyetinin yarısını oluşturan 11 milyar doları Rusya başta İçtaş öncesinde Cengiz Holding ve MEFA olmak üzere taş, toprak, hafriyat, beton taşeronu 400 yerli ve milli firmaya ödemiştir, ödemektedir.

Bu kredi kat kat faiziyle elektrik faturalarımızla bizlerden tahsil edilecek, Rusya’ya ödenecektir. Yerli ve milli sermayedarlarımız da karlarına kar katacaklardır.  Mersin NKP Akkuyu’da, Türkiye’de, Bölgemizde ya da Dünyanın herhangi bir yerinde nükleer santrallere karşıdır. Ve Akkuyu NGS’ye karşı mücadelesini inşaat durdurulana kadar, sökülene kadar sürdürecektir” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.