Mersinden Kadın Kooperatifi’ne iki ödül birden

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle kurulan Mersinden Kadın Kooperatifi, Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından düzenlenen ‘Kadın Dostu Markalar Özel Ödülleri’nde 2 alanda ödüle layık görüldü.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle kurulan Mersinden Kadın Kooperatifi, iki ödül birden aldı. Kısa süre önce kurulmasına rağmen şimdiden yüzlerce kadının hayatına dokunan kooperatif, Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından düzenlenen ‘Kadın Dostu Markalar Özel Ödülleri’nde 2 alanda ödüle layık görüldü.
Kadın ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında hayata geçirdiği değer yaratan uygulamaları ile Farkındalık Ödülü alan Mersinden Kadın Kooperatifi, Atatürk’ün mirası olan Gazi Çiftliği’nin ruhuna uygun bir yapıya kavuşturulması dolayısıyla da Tüketici Özel Ödülü’nü elde etti.
50 markanın ödüle layık görüldüğü törende Mersinden Kadın Kooperatifi’nin ödüllerini Kooperatif Başkanı Meral Seçer aldı.
“Mersin’de Atatürk’ün emaneti olan kooperatif ruhunu yaşatıyoruz”
Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Mersin’de Atatürk’ün emaneti olan kooperatif ruhunu yaşatıyoruz. Kuruluşumuzu tamamlayalı 1 yıl oldu. Yolculuğumuz 10 kişi ile başladı. Şu anda 305 kadın ile çalışıyoruz” dedi.
Bölgenin özel ürünlerini, kadınların geleneksel yöntemleri ile ürettiklerin belirten Seçer, “Kadınların sadece ekonomik değil, kültürel ve sosyal alanda da güçlü olması adına birçok projeye imza attık. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Gazi Çiftliği’nin ruhuna uygun faaliyetler göstermeye başladık” dedi.
Ödülü tüm kadın ekip arkadaşları adına aldığını ifade eden Seçer, “Sürdürülebilirliğin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da çok çalışarak kocaman bir ‘biz’ olunacağını düşünüyorum” diye konuştu.

















