Furkan Vakfı ile valilik arasında salon inatlaşması

Alparslan Kuytul’un konuşmacı olacağı konferansa valilik izin vermedi. Vakıf üyeleri saatler süren eylem yaptı
AKP iktidarına mesafeli İslamcı gruplardan biri olan Furkan Vakfı, Mersin’de Miraç kandili konulu bir konferans düzenlemek istedi. Cemaatin lideri Alparslan Kuytul’un konuşmacı olarak katılacağı konferans için Kongre ve Sergi Sarayının salonu tahsis edilmişti. Ancak Mersin Valiliği konferansa izin vermedi. Konferansın yapılacağı saatten çok önce Kongre Merkezine gelen Furkan Vakfı üyeleri salona alınmadı.
Salona alınmayan vakıf üyeleri İnönü Bulvarı üzerinde Kuytul’u beklemeye başladı. Mersin Emniyet Müdürlüğü yüzlerce polisle önlem alarak İnönü Bulvarını trafiğe kapattı. Kuytul, konferans saatinde Kongre Merkezine geldi ancak polis Kuytul’un da salona girmesine izin vermedi.
Bu sırada vakıf üyeleriyle polis arasında arbede yaşandı. Konferansa izin verilmemesi üzerine vakıf üyeleri Ulu Cami önünde gösteriye devam etti, sohbet toplantısı da cami önündeki alanda yapıldıç
Salon inatlaşması nedeniyle İnönü Bulvarı yaklaşık 3 saat trafiğe kapalı kaldı, İnönü Bulvarı üzerinde Furkan Vakfı üyeleri saatlerce gösteri düzenledi.

















