Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 21°C
Az Bulutlu
Mersin
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 16°C
Pts 15°C

Emekliler sefalete karşı isyanda

Emekliler sefalete karşı isyanda
6 Aralık 2024 16:03
124
A+
A-

Mersin’de emekliler insanca yaşam talebiyle sokağa indi. Yoksulluk sınırı altındaki maaşlarıyla verdikleri geçim mücadelesine dikkat çeken Halkevleri Emekli Hakları Meclisi üyeleri ‘Patronlara, savaşa değil emekliye, emekçiye bütçe’, ‘İnsanca yaşamak istiyoruz’, ‘Sefalete karşı emekliler isyanda’ yazılı dövizler taşıdı.

 

 

Mersin Halkevleri Emekli Hakları Meclisi üyeleri ‘Geçinemiyoruz’ şiarıyla Güneş İş Hanı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Emekli Hakları Meclisi’nden Aycan Özkan okudu.

Özkan, “Emekli yılı dediler, bizi açlıkla terbiye etmeye çalıştılar. Toplum içerisinde inandırıcılığı hiç olmayan TÜİK verilerine göre bize verilmesi gereken ücret belirleniyor. TÜİK’e göre kasım ayı tüketici endeksi yüzde 24 yıllık baz ise yüzde 47.09 artış gösteriyor. Bu veriler bir aldatmacadır. TÜİK’in bu verileriyle yapılacak zamlar emeklileri, açlık ve yoksulluğun pençesine iterek ölüm sınırında bizleri tutma arzusudur” dedi.

 

“HALKIMIZI VE EMEKLİLERİ AÇIĞA MAHKÛM EDEN POLİTİKALARINIZA İTİRAZ EDİYORUZ”

 

İktidarın emeklileri görmezlikten gelmesine izin vermeyeceklerini belirten Özkan, insanca yaşamak istediklerini söyledi. Özkan, “Sağlıklı beslenme ve barınma hakkımızı ısrarla istiyoruz. Ülkemizin insanlarının hızla yoksullaştırılmasına itiraz ediyoruz. Halkımızı ve Emeklileri açığa mahkûm eden politikalarınıza itiraz ediyoruz. Çeteleri besleyip mazlum halkların gözyaşlarına sebep olan politikalarınıza itiraz ediyoruz.

Bu ülkenin dönen her çarkında emeğimiz var. Kullandığınız yollarda, tersanelerde, fabrikalarda emeklerimiz var. Oturduğunuz koltuklarda bizim emeklerimiz var. Onlarca yıl ülkenin her karış toprağına damlayan terimiz var. Bu ülke bizim emek bizim emeğimize çökmenize izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“BİRLEŞEREK ÇOĞALACAĞIZ. HAKKIMIZI ALACAĞIZ”

 

Haklarını alana kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Özkan, “Her gün biraz daha farklı farklı sendikalar ve oluşumlarda örgütlenerek akar su misali koca bir nehir olacağız. Dostlarımızla, müttefiklerimiz ile bir arada olmak için yola koyulduk. Bu yolda durmak ya da dönmek değil birleşerek çoğalacağız. Hakkımızı alacağız. TÜRK İŞ’in kasım ayı verilerine göre 4 kişilik gıda harcaması 20 bin 560 liradır. Gıda ile birlikte diğer tüm harcamalara için haneye girmesi gereken gelir 66 bin 970 liradır. Bizler bugün yoksulluk sınırı altında yaşama uğraşı içindeyiz. Halbuki insanca yaşama hakkımız var. Bu hakkımızı talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.