Dolar 45,1846
Euro 52,9954
Altın 6.703,28
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 17°C
Yağmurlu
Mersin
17°C
Yağmurlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 20°C
Per 22°C

Baro başkanı Özdemir de seçim öncesi ‘siyasi’ tartışmaya katıldı!

Baro başkanı Özdemir de seçim öncesi ‘siyasi’ tartışmaya katıldı!
5 Ekim 2024 17:31
203
A+
A-

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, baro seçimlerine kısa süre kala siyasi bir tartışmaya girmesiyle dikkat çekti. Özdemir, Tarsus Belediyesinin başkanlık makamına haciz getirmesiyle siyasetin gündemine gelen avukata sahip çıktı. Baro Başkanı Özdemir, Tarsus Belediyesinin “avukat görevini kötüye kulandı” iddiasına ise sessiz kaldı.

 

 

Geçtiğimiz haftalarda Tarsus’ta Belediye Başkanlık makamına  işçi alacaklarına ilişkin haciz gönderilmesi gündem olmaya devam ediyor.

Tarsus Belediye meclisinin Ekim ayı olağan meclis toplantısında muhalefet sıralarından gelen soru üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Boltaç haciz işlemini gerçekleştiren avukatı işçileri yanlış yönlendirmekle ve haciz işlemi sırasında  çekilen görüntülerin basına servis edilmesi ile ilgili suçladı.

Boltaç’ın ifadelerinin ardından Mersin  Barosu harekete geçerek sosyal medya hesabından CHP’li başkanı kınayan bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın  Avukat İsmail G.hakkında küçük düşürücü ifadeler kullandığı iddia edildi.

 

KINAMANIN NEDENİ BARO SEÇİMLERİ Mİ?

 

Mersin Barosu tarafından yapılan bu açıklamanın gelecek hafta yapılacak olan baro seçimlerinin öncesine gelmesi dikkat çekti.

Mevcut Başkan Gazi Özdemir’in aynı zamanda Genç MÜSİAD’ın başkanı da olan Avukat İsmail G.’ye destek olması baro seçimleri öncesinde soru işaretlerine neden oldu.

Rakipleri Avukat Sami Dündar ve Avukat Sebahat Gençtarih ile başkanlık yarışına  girecek olan Özdemir’in siyaset dünyasında günlerdir tartışmalara neden olan bir konuda tartışmalara katılması dikkat çekti.

 

BARO BAŞKANI SUÇ DUYURUSUNU ‘PAS’ GEÇTİ

 

Tarsus Belediye Başkanlığı’na yapılan hacizin hemen ardından Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın avukat hakkında baroya suç duyurusunda bulunduğu ve bugüne kadar bu başvuruya Baro tarafından  hiçbir şekilde yanıt verilmediği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.