Dolar 45,2007
Euro 52,9345
Altın 6.637,31
BİST 14.394,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 15°C
Yağmurlu
Mersin
15°C
Yağmurlu
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 22°C
Cum 25°C

Vahap Seçer: Memnuniyet oranımız yüzde 85

Vahap Seçer: Memnuniyet oranımız yüzde 85
10 Şubat 2026 13:28
326
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yapılan anket çalışmalarını görüyorsunuz. Yüzde 84 memnuniyet oranı var. Yüzde 84 memnuniyet varsa demek ki farklı partilerin tabanları da hizmetlerimizden  memnun” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2026 Yılı Şubat Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Hafta sonu yapılan ‘4. Nergis Şenliği’nden bahseden Seçer, Türkiye’nin birçok noktasından insanların bu şenliğe akın ettiğini ve 30 bine yakın insanın mis gibi nergis kokuları eşliğinde eğlendiğini söyledi. Pirömerli Mahallesi ve etrafında bulunan 7 mahallede nergis üretiminin yapıldığını hatırlatan Seçer, “Tarımsal destekleri her bölgenin kendi ürün desenine göre yapıyoruz ve Pirömerli’de de nergis üretimi yapıyoruz. Ev ekonomisine son derece katkı sunan bir üretim alanı. 30 binden fazla insan, 600 rakımlı Pirömerli’ye gelmişler. Hafta sonları gezi turları ile Hatay’dan, Adana’dan, Tokat’tan Ankara’dan ve Çorum’dan dahi gelmişler. Bizim de arzumuz insanların doğduğu yerde doyması” diyerek, Büyükşehir’in kırsal kalkınma için elinden gelen her şeyi yaptığının ve yapacağının altını çizdi.

 

Seçer, Meclis üyelerinin sorularına yanıt verdi

 

Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesi’nden geçen D-400 Karayolu’nun Bekirde Kavşağı’nda 2 Şubat akşamı meydana gelen ve 3 gencin vefatıyla sonuçlanan kaza hakkında konuşan Başkan Seçer, “Elim bir olay. Evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Şehir dışında olmam nedeniyle cenazelerine katılamamıştım. Dün gidip taziyede bulunmak nasip oldu” dedi. Seçer, siyasetin bir yönüyle algı yönetimi içerdiğini ancak gerçek siyasetin toplumu doğru ve sağlıklı biçimde yönlendirme olduğunu vurgulayarak, “D-400 Karayolu Büyükşehir sorumluluk alanı içerisinde değil ama ben hiçbir zaman o tarlaya dönen yol için çok aşırı bir eleştiride bulunmadım. Her zaman tavsiyelerde bulundum. Mersin için çok uygun bir yol değil artık. Ne görüntüsü ne güvenliği itibariyle uygun. İyi niyetle her platformda bu konuyu dile getirdiğimi biliyorsunuz. Mesele o değil. Mesele üç tane evladımızın orada canını yitirmesi. Bir çocuğumuz şu an komada. Çok dramatik bir durum. Hepimiz aile sahibiyiz, hepimizin evladı var. Ateş düştüğü yeri yakar. Çok üzüntü verici bir tablo” ifadelerine yer verdi.

 

Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olmamasına rağmen D-400 ile ilgili süreci yakından takip ettiğini; ilgili tüm kurumlarla yapılan toplantılarda bu yolun öncelikli sorunlar arasında yer aldığını ifade etti. Çeşmeli-Taşucu Otoyolu ve mevcut yolun revizyonunun gündeme alındığını, D-400 Karayolu’nun acele kamulaştırma kararının Resmî Gazete’de yayımlandığını ve proje ihalesine çıkıldığını belirterek, konuyu siyasi malzeme yapmadan somut sonuç almak amacıyla takip ettiğini vurgulayan Seçer, “Bütün imalatlar, sanat yapıları, alt geçitler, üst geçitler yapılacak” dedi.

 

“Afeti siyasi polemik meselesi yapan milletvekillerinin de Meclis üyesinin de siyasetini kabul etmem”

 

Yaşanan elim olayları da afet olaylarını da siyasi polemik haline getirmediğini ve getirmeyeceğini kaydeden Seçer, 30 Ocak tarihinde kentin bazı bölgelerinde meydana gelen sel ve taşkınlar üzerine bazı siyasilerin söylemlerini eleştirdi. Seçer “Bir afeti siyasi polemik meselesi yapan milletvekillerinin de Meclis üyesinin de siyasetini kabul etmem. Ortada bir doğa olayı var. Bunun afete dönüşmemesi için el birliği ile çalışılmış. Belediye başkanı, bürokrasi bu konularda çıkıp bir şey demiyor, yapıcı konular konuşuyor ama siyaset ne hikmetse öne çıkma halinde. Bilgisi de yok. Doğal olarak bilgisi olmayan insanın bir konuda fikri olur mu? Fikri olmayan insanın zikri olursa böyle olur. Yanlış olur” ifadelerine yer verdi.

 

MHP Meclis Grup Başkanvekili Mehmet İlker Yalçın’ın Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin EMITT’e katılırken Mersin’deki ilçe belediyelerini de dahil edebileceği görüşü üzerine Başkan Seçer,  “Herkesin bir meseleye bakış açısı da vizyonu da farklıdır. Sizin vizyonunuz farklı, bizim vizyonumuz farklı. Şimdi bir güzel söz vardır, derler ki; ‘Sen kendi bahçeni görmüyorsun, elin bahçesine hayran hayran bakıyorsun.’ İsmini dahi anmadığın ve Meclis üyesi olduğun Mersin Büyükşehir Belediyesi 2022, 2024, 2025’te EMITT’e katıldığımız her yıl ‘En iyi stant’, ‘En başarılı ekip’ ödülünü almış. EMITT’te stant açmak her bölgenin ürünlerini oraya götürmek değil. Biz orada son teknolojiyi kullanıyoruz. VR Mersin’i kullanıyoruz. İnsanlar dijital ortamda Mersin’in tarihi, turistik yerlerini görüyor. Bizim de bakış açımız bu” dedi. Seçer, EMITT’te 117 metrekare stant açtıklarını, stant çalışmasının yalnızca ürün sergilemekten ibaret olmadığını; 117 metrekarelik alanda MTSO, ilçe belediyeleri, TÜRSAB, oteller ve acentelere ev sahipliği yapıldığını da belirtti.

“Mersin’in imajına yönelik suçlamaları kabul etmek mümkün değil”

 

Bir meclis üyesinin Erdemli Üzümlü Deresi ve çevresinde selden etkilenen noktalarda yürütülen çalışmaların durumunu sormasına ilişkin konuşan Seçer, etkilenen köprü ve sanat yapılarına dair çalışmaların süratle devam ettiğini vurguladı. Kentte yaşanan sel ve taşkın sonrası bir milletvekilinin konuya dair söylemlerinin AK Parti Meclis Üyesi Soner Solak tarafından dile getirilmesi üzerine eleştirilerde bulunan Seçer, “ ‘Reklamın iyisi kötüsü yok’ derler, ben şehrim için buna katılmam. Mersin kötülüklerle anılabilir mi? Geçmiş dönem milletvekillerimize de söyledim; ‘Arkadaşlar siz iktidarı eleştirmek için bunu yapıyorsunuz, saygı duyarım. Muhalefet edilebilir ama şu anda kentin belediye başkanı olarak ben bu konudan rahatsızlık duyuyorum’ dedim. Çünkü Mersin’in kötü reklamını kendi elimizle yapıyoruz. Lütfen bunu yapmayın. Mersin’in imajı var. Mersin; temiz, gelişen bir liman kenti, turizm, sanayi ve barış kenti. Dünyaya beraber yaşama hukuku dersi veren bir kent ama bir sayın milletvekili çıkıp böyle dediği zaman iş başka oluyor, suçlamayı kabul etmek mümkün olmuyor” sözlerini kaydetti.

 

“Sel sonrası çalışmalar kurumlarla iş birliğinde yürütüldü”

 

Kentte yaşanan kuvvetli yağışların güçlü altyapı ve yağmur suyu sistemleri sayesinde ciddi bir tahribat ortaya çıkarmadığını belirten Seçer, geçmiş dönemde birçok ilçede altyapı sorunu nedeniyle yaşanan selleri hatırlattı. Taşkınlar sırasında kentteki kurumlarla iş birliği halinde çalışma yürütüldüğünün altını çizen Seçer, “Mezitli ve Erdemli dereleri taştığında DSİ’ye ilişkin tek kötü kelamımız olmadı. Genel Sekreter, MESKİ Genel Müdürü, Mezitli Belediye Başkanı, Erdemli Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin hepsi sahadaydı. Silifke, Anamur, Yenişehir’de nerede hasar olmuşsa herkes oradaydı ve el birliğiyle çözüldü. Engin noktalara kar yağması sonrası ben bir hafta önceden arkadaşları teyakkuza geçirmiştim. Belediye başkanlığı olabilecek durumları öngörmektir. Valiliğimiz organizasyonunda DSİ ve AFAD da oradaydı. ‘Biz bu işi bir başımıza yaptık’ demedik. Mesajlarımızda kurumlarımızla iş birliğini belirttik” diye konuştu.

 

“Kentte yüzde 84 memnuniyet oranı var”

 

Meclis üyesinden gelen trafik yoğunluğu sorusuna yanıt veren Seçer, 3. ve 4. Çevre yollarının ulaşım rahatlığını örnek vererek yürütülen çalışmaları aktardı. Belli noktalarda günün akışı içinde doğal yoğunluklar yaşandığını dile getiren Seçer, “3. Çevre Yolu’nu ihya ettik. 35 metre yeni bulvar açtık, kanalize kavşaklar koyduk. 2. Çevre Yolu’nda kısmi tıkanmalar var. Hal Katlı Kavşağı yapılıyor çünkü tıkanıyor. Kuyuluk için çalışmalara Haziran ayında başlayacağız dedik, Eylül ayında açacağız. Siz de belediyemizin yaptığı icraatları takip edin. Ardından Sayapark ve çevresinde, Mersinli Ahmet Caddesi’nde çalışmalara başlayacağız. Beşyol’da tüp geçit yapacak ve kuzeye bağlayacağız. Bu çalışmaları takip edin. Trafiğin tıkandığı yerlerde zaten problemi çözüyoruz ama siz de takdir edersiniz Mersin büyüyor, gelişiyor, ihya oluyor” dedi. UKOME Merkezi’nde tüm trafik çalışmalarının ilgili kurum temsilcileri ile ortaklaşa kararlarla yürütüldüğünü ifade eden Seçer, sorunların hızla çözüldüğünü belirtti. Kentte, Büyükşehir Belediyesi’ne duyulan güvene ve vatandaşların memnuniyetine değinen Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yapılan anket çalışmalarını görüyorsunuz. Yüzde 84 memnuniyet oranı var. Yüzde 84 memnuniyet varsa demek ki farklı partilerin tabanları da hizmetlerimizden  memnun” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.