Dolar 32,4445
Euro 34,7285
Altın 2.440,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 25°C
Az Bulutlu
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Kızkalesi plajlarına koronavirüs düzenlemesi

Kızkalesi plajlarına koronavirüs düzenlemesi
17 Haziran 2020 17:19
932
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  tahsisi Büyükşehir’e ait olan Kızkalesi plajında da Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan hazırlıkları inceledi.

 

 

Kızkalesi plajında gerekli önlemleri aldıklarını vurgulayan Başkan Seçer, “İki şezlong arasında 3 metre mesafe bırakılmış. Buraya tatilini geçirmek için gelen vatandaşlarımız arasında fiziki mesafeyi sağlayacak önemli bir çalışma. Büyükşehir Belediyesi olarak burada plaj işletmeciliğini bir ticari faaliyet olarak görmüyoruz, böyle bir beklentimiz yok. Bunu bir sosyal proje gibi düşünmek lazım. Vatandaş gelsin ailesiyle hafta sonu huzur ve güven içerisinde denize girsin istiyoruz” dedi.

Seçer, Kızkalesi’nin altyapı sorunları nedeniyle yoğun yağmurlarda büyük sorunlar yaşandığını belirterek, “Şimdi 133 metrelik yağmursuyu hattı, terfi merkezi var. 3 milyon lira gibi bir maliyet çıkarıyor ama birçok sorunu çözmüş oluyoruz. Umut ediyorum diğer kurumlarla birlikte sağlayacağımız işbirliğiyle en kısa sürede yol alacağız. Biraz zamanımızı alacak, biraz maliyetimizi artıracağız ama aşacağız, bize yaraşır bir belde haline getireceğiz” dedi.

Kıyılar vatandaşın. İsteyen havlusunu atıp güneşlenir’

Yazlığı olan vatandaşların kıyıdan faydalanma ve şezlong fiyatlarında indirim talebi üzerine ise Başkan Seçer, “Kıyılar vatandaşın. Vatandaşlarımız havlusunu alıp, gelip istediği yerde güneşlenebilmeli. Vatandaşın şikayetleri konusunda hassas olmamız lazım. İhtiyaçlarına yanıt vermemiz, alan açmamız lazım. Vatandaşın huzur içinde çocuklarıyla gününü gün ettiği bir plaj haline getirmek istiyoruz. Amacımız para kazanmak değil. Sosyal hizmet olarak görüyoruz. Arkadaşlarımız vatandaşın her türlü makul talebine yanıt vermek zorundadır” ifadelerine yer verdi.

Otel ve pansiyon müşterisine indirim

Otel işletmecilerinin, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi şezlong indirimlerinin devam etmesine yönelik talepleri üzerine de Başkan Seçer, aynı uygulamanın süreceğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.