Dolar 44,8791
Euro 52,8425
Altın 6.919,59
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 19°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
19°C
Hafif Yağmurlu
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 19°C

8 bin 600 öğrenciye ücretsiz kurs

8 bin 600 öğrenciye ücretsiz kurs
8 Ocak 2026 12:36
158
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi; eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında 21 kurs merkeziyle, 8 bin 600 öğrenciye ücretsiz sınava hazırlık hizmeti sunmaya devam ediyor. LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenciler için hayata geçirilen bu kapsamlı destek programı, sınav sürecinin başından sonuna kadar öğrencilerin yanında oluyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı; eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında 21 kurs merkeziyle, 8 bin 600 öğrenciye ücretsiz sınava hazırlık hizmeti sunmaya devam ediyor. LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenciler için hayata geçirilen bu kapsamlı destek programı, sınav sürecinin başından sonuna kadar öğrencilerin yanında oluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kurs merkezlerinde öğrenciler; verilen akademik eğitimin yanı sıra, düzenli olarak yapılan deneme sınavlarıyla da sınav atmosferini deneyimleme imkanı buluyor. Belirli periyotlarla gerçekleşen bu denemeler sayesinde öğrenciler hem zaman yönetimi becerilerini geliştiriyor, hem de sınav kaygılarını azaltarak kendilerini ölçme fırsatı yakalıyor. Çıkması muhtemel soru türleriyle deneme sınavlarına giren öğrenciler, böylece eksiklerini görüyorlar. Sınav hazırlık sürecini sadece derslerle sınırlı tutmayan Büyükşehir; öğrencilere konu anlatımlı föyler ve testlerden oluşan kaynak kitap desteği de sunuyor. Böylece öğrenciler ek bir maddi yük altına girmeden, kaliteli eğitim materyallerine kolayca erişebiliyor. LGS’ye hazırlanan öğrenciler için sağlanan ücretsiz öğle yemeği hizmeti ise, özellikle okul sonrası kursa gelen öğrencilerin motivasyonunu ve verimliliğini artırıyor.

Velilerle kurulan güçlü iletişim de hizmetin önemli bir parçasını oluşturuyor. Düzenli yapılan veli ziyaretleri sayesinde öğrencilerin durumu yakından takip edilirken, aileler de sınav süreci ve öğrencinin gidişatı hakkında bilgilendiriliyor. Bunun yanı sıra düzenlenen sosyal aktivitelerle de öğrencilerin moral ve motivasyonu desteklenerek, yoğun sınav temposu içerisinde nefes almaları sağlanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu bu kapsamlı ve ücretsiz sınav hazırlık hizmeti, hem öğrencilerden hem de ailelerinden tam not alıyor. Eğitimi merkeze alan bu çalışmalarla Büyükşehir, gençlerin hayallerine giden yolda güçlü bir destek olmaya devam ediyor.

“İl genelindeki 21 Kurs Merkezimizden, toplam 8 bin 600 öğrenci faydalanıyor”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Akdeniz Şubesi Sorumlusu ve Tarih Öğretmeni Meriç Akmanlar Güler, “Anamur’dan Tarsus’a kadar 21 kurs merkezimizden, toplam 8 bin 600 öğrenci ücretsiz faydalanıyor. Sınavlara hazırlık sürecimizde deneme sınavları, kaynak kitap dağıtımı, birebir etütler ve sınav sonrasındaki konu analizleri ile birlikte, öğrencilerimizin hem LGS hem de YKS hazırlık süreçlerini destekliyoruz” dedi. Sınavlara 5-6 aylık bir süre kaldığını kaydeden Güler, “Eğitim hizmetlerimiz 5, 6, 7, 8, 11 ve 12. sınıflarımız için devam ediyor. Ortaokul gruplarımıza her gün öğle yemeği ikramında bulunuyoruz. Böylece öğrencilerimiz karnı tok bir şekilde derslerine ve okuluna gidebiliyor. Bu da hem aile bütçesine, hem de çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerine büyük bir katkı sağlıyor” diye konuştu.

Öğrencilere; bilgi yarışmaları, mesleki tanıtım seminerleri, lise ve üniversite tanıtım gezileri olmak üzere motivasyonlarını artırıcı etkinlikler planladıklarını da sözlerine ekleyen Güler, “Ev ziyaretlerimiz de tüm kurs merkezlerinde hız kesmeden sürüyor. Velilerimize yapmış olduğumuz ziyaretlerimizle ilgili de olumlu geri dönüşler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.