Vahap Seçer’den süreç ve seçim yorumu: Bir daha aldanmazlar

TBB Başkanvekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “DEM seçmeninin bir daha AK Parti tarafından aldatılabileceğini düşünmüyorum. O kadar da ferasetsiz değildir DEM seçmeni ki siyasal olarak da çok yetkin seçmen kitleleridir bunlar. Ben DEM Partili seçmenin önümüzdeki seçimlerde de partisine büyük oranda sadık kalacağını ama cumhurbaşkanlığı seçiminde de AK Parti’nin adayını desteklemeyeceğini düşünüyorum” dedi.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çözüm sürecine ilişkin “Tabii ki barış istiyoruz, hepimiz istiyoruz. Ama hangi koşullarda, hangi şartlarda, nasıl bir barış? Bunlara da bakmak lazım. Süreç yürütülüyor ama bu süreci iktidar partisinin dışında diğer aktörler yürütüyor. AK Parti bir var, bir yok” dedi.
Seçer, “Süreçle birlikte Kürt seçmenin CHP’den kopacağı söylentileri hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusuna “DEM seçmeninin bir daha AK Parti tarafından aldatılabileceğini düşünmüyorum. O kadar da ferasetsiz değildir DEM seçmeni ki siyasal olarak da çok yetkin seçmen kitleleridir bunlar. Ben DEM Partili seçmenin önümüzdeki seçimlerde de partisine büyük oranda sadık kalacağını ama cumhurbaşkanlığı seçiminde de AK Parti’nin adayını desteklemeyeceğini düşünüyorum” yanıtını verdi.
TBB Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, aralarında muhabirinin de bulunduğu bir grup gazeteci ile Mersin’de kahvaltıda bir araya geldi.
vereceğim’ ve CHP tarihi bir başarı gösterdi. İstanbul’da, Ankara’da, Mersin’de, Adana’da, Antalya’da belediyeler kazanıldı o dönem. AK Parti’den ve MHP’den kazandı. Üçü AK Parti’den ikisi MHP’den. Diğer belediye başkanlıklarımız, ilçe belediye başkanlıklarımız kazanıldı. O zaman da aynı seçmen PKK’lı oldu, terörist oldu. Biz de teröristlerin, PKK’lıların destekledikleri belediye başkanları olduk. Şimdi Türkiye bu samimiyetsiz siyasetten çıkmalı. Siyasi partiler bu samimiyetsiz siyasetten çıkmalı. Seçmen sana oy verdiği zaman iyi, sana oy vermediği zaman kötü.”
“DEM SEÇMENİN BİR DAHA AK PARTİ TARAFINDAN ALDATILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”
“Şimdi geldiğimiz noktada ne olur? Ben DEM seçmeninin bir daha AK Parti tarafından aldatılabileceğini düşünmüyorum. Yani o kadar da ferasetsiz değildir DEM seçmeni ki siyasal olarak da çok yetkin seçmen kitleleridir bunlar. Peki bize oy vermeye devam edecek mi yerel seçimlerde? DEM seçmeninin 2019 yılında bize oy verme saiki tek bir neden, ‘Biz DEM seçmeni olarak Türkiye’de bu antidemokratik uygulamalara karşı bu seçimde CHP adaylarını destekleyeceğiz.’ Yani orada bir itiraz, bir başkaldırı.
Yoksa bizden bir hizmet beklentisi için değil. İiktidara karşı bir başkaldırı, bir öfke. Ama 2024 yılında durum farklı bir boyuta gitti. Artık ayrım yapmadan hizmet edebildiğini ve kendilerinin hayatının kolaylaştığını, daha mutlu kentlerde daha mutlu yaşayabildiğini, kendini güvende hissettiği, öteki hissetmediği bir döneme evrildi. Ben DEM Partili seçmenin önümüzdeki seçimlerde de partisine büyük oranda sadık kalacağını ama cumhurbaşkanlığı seçiminde de AK Parti’nin adayını desteklemeyeceğini düşünüyorum. Dikkat edin Cumhurbaşkanı’nı demedim, Recep Tayyip Erdoğan’ı demedim. Yani anayasal olarak zaten şu anda aday olamaz ama o gün erken seçim kararı aldırmaya gücü yeter parlamentoyu ben bilemem. Ya da bir anayasa değişikliği çok uzak ihtimal görüyorum.”
“CUMHURBAŞKANI ADAYI TARTIŞMASI BİZE ZARAR VERİR DEMİŞTİM, AYNI NOKTADAYIM”
Seçer, “CHP’nin adayı kim olur” sorusuna da“Daha önce de savunduğum bir tez vardı. Erken cumhurbaşkanı adayı tartışması bize zarar verir demiştim. Bilmiyorum o geçen süre beni haklı mı çıkardı, haksız mı çıkardı. Ben aynı noktadayım. ‘Erken seçim ihtimali var mı’ diye sorarsanız, ben de ‘Var’ dersem o zaman konuşalım. Ama ben erken seçim ihtimali de görmüyorum” diye yanıt verdi. Seçer, “Seçim olur mu” sorusuna da “Muz cumhuriyeti mi burası? Anayasal bir devlet. Seçimi ertelemek Anayasa’da yasalarda, kanunlarda bellidir, açıktır. Ne demek seçim yaptırmamak? Niyet okuyamıyorum, şeytanın avukatlığını da yapmak istemiyorum ama öyle kolay değil” dedi.
















