Dolar 47,0293
Euro 53,8308
Altın 6.096,61
BİST 14.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
31°C
Parçalı Bulutlu
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 31°C

Turizm bölgelerinin beklediği yatırım için ilk adım atıldı

Turizm bölgelerinin beklediği yatırım için ilk adım atıldı
8 Mart 2024 15:48
284
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Arkum, Atakum, Yeşilovacık kanalizasyonu ve arıtmasının inşaatını başlatıyoruz” dedi.

 

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Silifke’nin arıtması sıkıntılı. 2. kademe inşaatını başlatıyoruz. Silifke, Arkum, Atakum, Yeşilovacık kanalizasyonu ve arıtması inşaatını başlatıyoruz. Silifke de dahil, Yeşilovacık’tan Tarsus Yenince’ye kadar hem kanalizasyon hem atık su arıtma tesislerinin projelerini finanse edecek yaklaşık 5.5 milyar TL finansman bulduk” dedi.

Başkan Seçer, Silifke ilçesi ziyaretinde Silifke Yeni Sanayi esnafı ile bir araya geldi. Başkan Seçer’e, Silifke ilçesi Yeni Mahallesi Muhtarı Sebahat Yılmaz, belediye bürokratları ile daire başkanları eşlik etti.

Programda Silifke’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Seçer, 4 yılda Silifke’de toplam 102 bin ton asfalt kullandıklarını, sadece 2024 yılında ise 70 bin ton asfalt kullanacaklarını belirtti.

 

“BELEDİYENİN KASASI ŞU ANDA TERTEMİZ VE PLANLI”

 

 

Başkan Seçer, 2019’da göreve geldiklerinde borçlu olarak devraldıkları mali tabloyu da çok farklı bir noktaya getirdiklerini ifade etti. Seçer, “Borçlanmadan devralınmış bir belediye kasası vardı. Şu anda tertemiz, planlı. Ne yaptığını bilen, güçlü finansman dayanağı olan; hesabı, kitabı kuvvetli, yaptığı iş doğru ve kaliteli bir belediye şekline dönüştü” dedi.

Belediyenin mali tablosunun son derece iyi olduğunu vurgulayan Seçer, şöyle devam etti; “Bizim mali tablolarımızı inceleyenler şaşırıyor. Dün metro ile ilgili gelen yetkili, ‘4 yıllık mali tablonuz gerçekten bir ders niteliğinde. Bunun okutulması lazım. Bunu nasıl başardınız?’ diyor. Bunu disiplinle, bilinçle ve iyi insan kaynağıyla başardık. Ama yaptığımız yatırımlarda da en makul fiyatlara en kalitelisini yapma gayreti içerisinde olduk.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.