Dolar 42,2046
Euro 48,7821
Altın 5.439,09
BİST 10.933,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 30°C
Az Bulutlu
Mersin
30°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 25°C

Temizlik yaptıkça takipçi kazandı

Temizlik yaptıkça takipçi kazandı
1 Ağustos 2025 11:02
189
A+
A-

Mezitli Belediyesi, sosyal medyada “Takipçi Sayım Kadar Çöp Topluyorum” diyerek temizlik kampanyası başlatan 11 yaşındaki Aras Kayretli’nin kampanyasına destek verdi. Belediye ekipleri Aras ile ile birlikte Taşkıran sahilinde çöp topladı. Çöpler toplandıkça Aras’ın takipçi sayısı arttı. Aras’ın çevre ve temizlik bilinci on binlerce yaşıtına da örnek oldu.

 

Mezitli’de yaşayan Aras Kayretli’nin “Takipçi sayım kadar çöp topluyorum” diyerek başlattığı sosyal medya video akımı, kısa sürede tüm Türkiye’de büyük yankı uyandırdı.

Aras’ın videosunda sıkça Mezitli’de doğayı temiz tutmanın önemine değinmesi, çevreye olan duyarlılığı takdir topladı.

Siyasetçilerden ünlü isimlere kadar birçok kişi tarafından desteklenen bu farkındalık hareketi, özellikle çocukların çevre bilinci kazanması açısından önemli bir örnek oldu.

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer de Aras ile belediye ekiplerini buluşturarak örnek akıma destek oldu.

 

“BAŞKANIMIZIN BU KONUDAKİ HASSASİYETİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM”

 

Artan takipçi sayısıyla birlikte daha fazla çöp toplamayı hedefleyen Aras, bu kez Mezitli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Taşkıran Sahili’nde temizlik yaptı. Aras, “Bugün takipçi sayım arttığı için belediye ekiplerini çağırdım. Birlikte sahilimizi temizliyoruz. Başkanımızın bu konudaki hassasiyetini çok iyi biliyorum, belediye çalışanı abilerimiz sabah 04.00’da uyanıp temizliğe başlıyorlar. Temiz bir Mezitli için el ele verdik. Tüm ekiplere ve başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

 

“ARAS’IN BU DUYARLILIĞI HEPİMİZE ÖRNEK OLMALI”

 

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, 11 yaşındaki Aras Kayretli’ye ve ailesine teşekkür ederek, “Aras’ın bu duyarlılığı hepimize örnek olmalı. Onun gibi çevresine sahip çıkan çocuklarımız oldukça, geleceğe umutla bakabiliriz” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.