Dolar 45,0193
Euro 52,7957
Altın 6.836,73
BİST 14.409,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 20°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Taşucu Limanını Mersinli CEY grup aldı. Mersin’e 2. Serbest Bölge geliyor!

Taşucu Limanını Mersinli CEY grup aldı. Mersin’e 2. Serbest Bölge geliyor!
22 Eylül 2021 19:06
1.140
A+
A-

Taşucu Seka Limanı ve art alanının özelleştirilmesi ihalesi tamamlandı. CEY Grubu Ortak Girişimi 684 milyon liraya limanın işletme hakkını 40 yıllığına aldı ve limanın arkasındaki 714 bin 200 metrekarelik alanın yeni sahibi oldu. CEY Grubu Ortak Girişiminin hedefi alan üzerinde Serbest Bölge kurmak.

 

 

2003 yılında özelleştirme kapsamına alınan, 2017’de Türkiye Denizcilik İşletmelerine geçen Taşucu Seka Limanı ve art alanı, 18 yıllık inişli çıkış maceranın ardından özelleştirildi. Limanın işletme hakkını 40 yıllığına alan CEY Grubu Ortak Girişimi, limanın art alanında yer alan ve imar planlarında “sanayi alanı” olarak işaretlenen geniş arazinin de sahibi oldu.

Güney gazetesinde yer alan habere göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı’nın ve liman geri sahasında yer alan 714 bin 200 metrekare yüzölçümlü “Sanayi Tesis Alanı” imarlı taşınmaz ile üzerinde bulunan tüm yapı ve tesislerin bir bütün halinde özelleştirme ihalesine çıktı.

Pazarlık usulüyle yapılan ihaleye Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret Anonim Şirketi, Toros Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Saray Holding Anonim Şirketi ve CEY Grubu Ortak Girişimi teklif verdi.

Saray Holding ve Toros Tarım ihalede 600 milyona kadar çıktı ancak ikinci turda çekildi. İkinci turda Albayrak 679 milyon, CEY Grubu Ortak Girişimi 684 milyon teklifini sundu. Böylece ihaleyi CEY Grubu Ortak Girişimi kazandı.

Samsun’da ve Mersin Serbest Bölge’de de liman işletmeciliği yapan CEY Grubu Ortak Girişiminin hedefinin, limanın art sahasındaki sanayi tesis alanı üzerinde Mersin’in ikinci serbest bölgesini kurmak olduğu öğrenildi. CEY Grubu Ortak Girişimi Taşucu’nda serbest bölge kurabilmesi için yasa çıkarılması gerekecek. (Haber Merkezi)

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.