Dolar 45,1846
Euro 52,9954
Altın 6.703,28
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 17°C
Yağmurlu
Mersin
17°C
Yağmurlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 20°C
Per 22°C

Tarsus OSB’de 180 firmaya tahsis yapıldı

Tarsus OSB’de 180 firmaya tahsis yapıldı
18 Aralık 2024 14:53
236
A+
A-

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu toplantısı Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yapıldı.

 

Toplantılarda, Organize Sanayi Bölgesi altyapı çalışmalarının gelişim süreci, firmalara yapılan tahsisler, altyapı ve üstyapı çalışmaları, OSB genişleme alanı, yeni proje çalışmaları ile ilgili diğer konular değerlendirildi.

Vali Pehlivan; Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan 1600 metre uzunluğundaki duble yol ve altyapı çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini, bu yolun Tarsus OSB’nin ulaşımını rahatlatacağını, ihtiyaç duyulan diğer yol güzergâhları ile ilgili de etüt, proje ve yapım çalışmalarının bulunduğunu anlattı.

Tarsus OSB’nin hızla geliştiğini belirten Vali Pehlivan, birinci etapta yol, su ve elektrik altyapısının tamamlandığını, mobil trafonun faal olduğunu, kalıcı trafonun 2025 yılının ilk yarısında tamamlanıp hizmete alınacağını, DSİ tarafından Sepetçi Deresi’nde taşkın koruma çalışmasının yapıldığını kaydetti.

Birinci etapta 180 firmaya tahsis yapıldığını, bunların 85’ine kesin tahsis belgelerinin verildiğini, 3 firmanın 140 çalışan ile üretim faaliyetlerine başladığını ifade eden Vali Pehlivan,  İnşaat faaliyetleri devam eden 40 fabrikanın yapım çalışmalarının ise toplam 2 bin 500’e yakın çalışan ile devam ettiğini, OSB genişleme sahasının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilan edilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerekli onayın verildiğini, bu alanda gerekli hazırlık çalışmalarının başlatıldığını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.