Dolar 48,6593
Euro 55,9223
Altın 6.713,97
BİST 13.122,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Az Bulutlu
Mersin
31°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 30°C
Cum 28°C
Cts 28°C

“Size savunma vermiyorum”

“Size savunma vermiyorum”
26 Ocak 2023 10:35
402
A+
A-

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de; yasama dokunulmazlığının kaldırılması fezlekesinin incelenmesi için kurulan Hazırlık Komisyonu’na; üzerinde sadece “Size savunma vermiyorum” cümlesinin yer aldığı yazılı dilekçesini iletti.

 

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a ait yasama dokunulmazlığı dosyalarının incelenmesi için Hazırlık Komisyonu kurulmuştu. Muhalefet Hazırlık Komisyonu’na üye vermedi ve çalışmalara katılmadı. Komisyon, milletvekillerine 24 Ocak’a kadar yazılı savunmalarını iletmeleri için süre tanımıştı.

CHP Mersin Milletvekili Başarır, Hazırlık Komisyonu’nun savunma için tanıdığı sürenin bittiği gün tek cümlelik bir yazıyı imzaladı ve komisyona gönderdi. Başarır’ın imzasını taşıyan yazıda büyük harflerle; “Size savunma vermiyorum!” cümlesinin yer aldığı görüldü.

Hazırlık Komisyonu’nun çalışma takviminde yarın Türkkan ve Başarır için “sözlü savunmaların alınması” gündemi bulunuyor.

 

NE OLMUŞTU?

 

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda, 11 Ocak’ta; Başarır ile Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri görüşülmüştü. CHP ve İYİ Parti gruplarının 1700’den fazla dokunulmazlık dosyası olmasına karşın Başarır ile Türkkan’ın dosyalarının öne çekilmesini protesto ederek katılmadığı toplantıya HDP milletvekilleri de gelmemişti. Dokunulmazlıkların komisyonda görüşüleceği gün AKP’nin parti gruplarını anayasa değişikliği için ziyaret etmek istemesi nedeniyle muhalefet partileri kendilerine randevu vermemişti. Oluşturulan Hazırlık Komisyonu, milletvekillerine; 24 Ocak’a kadar yazılı, 25 Ocak’a kadar da sözlü sözlü savunmaları için süre tanımıştı. (Haber Merkezi)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.