Dolar 45,0248
Euro 52,7485
Altın 6.835,59
BİST 14.369,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 20°C
Az Bulutlu
Mersin
20°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Sağlıkçıların Covid-19’a yakalanma riski 3 kat fazla

Sağlıkçıların Covid-19’a yakalanma riski 3 kat fazla
23 Aralık 2020 18:15
973
A+
A-

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Eş Başkanı Zeki Sinan Doğan, Covid-19 salgınında sağlıkçıların çok fazla yıprandığını belirterek “Biz sağlıkçılar, hastalanıyoruz, ölüyoruz, tükeniyoruz, sesimizi duyan da yok” dedi.

 

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi, kent genelinde koronavirüs salgınında can kayıplarının hızla artmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Şube Eş Başkanı Zeki Sinan Doğan, Küresel çaptaki bir salgının yönetilmesinin zor olduğunu belirterek, Türkiye’deki Sağlık Bakanlığı’nın sadece günü kurtarmaya yönelik adımlar attığını iddia etti.

Doğan, “Salgının başlamasından bu yana Mersin’de ölen insan sayısının 1000’den fazla. Covid-19 pozitif sayısının 50.000’den fazla olduğu bilinmekteyken, ilimizde valilik, sağlık müdürlüğü ve belediyelerin, ne gibi önlemler almakta olduklarını ve bundan sonra ne önlemler alacaklarını kamuoyuna bildirmeli gerekmiyor mu? Her ilin sosyolojik, ekonomik ve yaşam şartları farklı iken sadece merkezi yönetimden gelen genelgeleri kes yapıştır yaparak uygulayacaklarsa bulundukları koltukları doldurmaktan başka işlevleri olmadığı anlamına gelmiyor mu?” sorusunu yöneltti.

“Biz sağlıkçılar, hastalanıyoruz, ölüyoruz, tükeniyoruz”

 

Doğan, “Mersin’de devlete ait tüm yoğun bakım yatakları dolu hatta birçok özel hastanenin yoğun bakımlarında da covid-19 pozitif hastalarının olduğunu biliyoruz. Mersin’de, cumartesi günü itibarıyla yoğun bakımda veya serviste yatan 10’dan fazla hekim ve sayısına ulaşamadığımız sağlık çalışanı bulunmaktadır. Resmi verilere göre Covid pozitif olan sağlık çalışanı oranı normal popülasyona göre 3 kat fazla, aynı zamanda ölen sağlık çalışanı oranı da 3.5 kat daha fazladır. Yani biz sağlıkçılar, hastalanıyoruz, ölüyoruz, tükeniyoruz, sesimizi duyan da yok” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.