Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 16°C
Yağmurlu
Mersin
16°C
Yağmurlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 15°C

MTSO Sanat Galerisi, sezon açılışını ‘İkili Mekân’ sergisiyle yaptı

MTSO Sanat Galerisi, sezon açılışını ‘İkili Mekân’ sergisiyle yaptı
25 Ekim 2024 11:11
103
A+
A-

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi sezon açılışını Seda Akın’ın İkili Mekan isimli sergisiyle gerçekleştirdi. Akın sergide yaklaşık 30 adet eserini sanatseverlerle buluşturdu.

 

MTSO Sanat Galerisi, Seda Akın’ın insanların kişisel ve sosyal yaşamlarında karşılaştıkları ikilikleri resimle ifade etmek amacıyla hazırladığı “İkili Mekan” isimli geometrik soyut yağlıboya resim sergisine evsahipliği yapıyor.

Aynı zamanda matematik öğretmeni de olan Akın, açtığı ikinci kişisel sergisinde üç ana renkle boyanmış üçgen, kare ve dikdörtgenden oluşan üç ana figür kullanıyor.

Akın’ın sergi açılışına MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, Genel Sekreter Yardımcısı Fevzi Filik de katıldı. Sergi, 12 Kasım Salı gününe kadar hafta içi 08.30 – 17.30, Cumartesi günü ise 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

  “FİGÜRLERİM YAŞAMSAL GERÇEKLİKLERİ İFADE EDİYOR”

 

Çalışmaları hakkında bilgi veren Sanatçı Seda Akın, herkesin kişisel ya da sosyal yaşamında hissettiği ikilikleri görsel olarak ifade etmeye çalıştığını söyledi. Ana hatlarıyla eserlerinde üç ana renkle boyanmış üçgen, kare ve dikdörtgenden oluşan üç ana figür kullandığını kaydeden Akın, bu figürlerin yaşamsal gerçeklikleri temsil ettiğini bildirdi.

Bu elemanların aynı resimde üç ve iki boyutlu olmalarını ise “Görünen ve içteki görünmeyenler arasındaki çelişki” olarak açıklayan Akın, “Bu bakış açısını Platon’un ideler, görüngüler alegorisine kadar indirgeyebiliriz. Resmin ana kurgusu da mekanı iki bölüme ayırarak, aradaki hem çelişkileri hem de ilişki ve etkileşimleri ifade etmeye odaklı” diye konuştu.

Zaman zaman bazı kişisel semboller de kullandığını belirten Akın, şunları söyledi:

“Bir ipucu olarak örnek vermem gerekirse ‘çarpı’, bakan gözü temsil eder. Renk ve geometrik elemanlar da en az mekan kurgusu kadar resmimde söz sahibidir. Benim resimsel sürecimde renk kendimi ifadede en başat resimsel eleman olmuştur. Resmi kurgularken ilk olarak rengi nerede nasıl hangi tonlarda konumlandıracağımı tasarlarım. Sonra kompozisyonun yerleşimiyle ilgili bir fikrim olur ve tuval başına geçerim. Her şey aslında tuval başındaki süreçte yerini bulur.”

Matematiği her zaman çok sevdiğini dile getirerek, “Geometrik şekilleri seçmem de belki bu yüzden” diyen Akın, yeni dönemde yaptığı resimlerde ise keskin kenarların yumuşamaya başladığını ifade edip önümüzdeki süreçte lekeye yöneleceğini sözlerine ekledi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.