Dolar 45,3648
Euro 53,4078
Altın 6.886,48
BİST 15.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Açık
Mersin
22°C
Açık
Cum 24°C
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C

“Mersin’in vergisi alınıyor, hak ettiği yatırımlar verilmiyor”

“Mersin’in vergisi alınıyor, hak ettiği yatırımlar verilmiyor”
8 Ocak 2025 14:12
228
A+
A-

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin’in merkezi hükümet tarafından yıllardır ihmal edildiğini belirterek “Mersin’in Türkiye’nin en çok vergi veren illerinden biri olmasına rağmen hak ettiği yatırımları alamıyor. Vergide ilk 6’da, ekonomiye katkıda ilk 10’da yer alan bu kadim şehir, iktidarın cezalandırma politikalarına kurban ediliyor. Bu durum kabul edilemez” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, AKP’nin kurulduğu 2002 yılından beri yerel seçimlerde birinci parti olamadığı Mersin’i adeta cezalandırdığını söyledi. Kış, Mersin’in en fazla vergi veren 6. İl olmasına rağmen başta ulaşım projeleri olmak üzere yıllardır bekleyen projelerin tamamlanmadığını kaydetti.

 

42 KİLOMETRELİK YOL 10 YILDIR TAMAMLANAMADI

 

Gülcan Kış, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu’nun 10 yıldır tamamlanamadığını hatırlatarak, “42 kilometrelik bir yolun tamamlanamaması, Mersin’in nasıl ihmal edildiğinin en somut göstergesidir. Bu yol halk arasında ‘çile yolu’ olarak anılıyor” dedi.

Gülcan Kış ayrıca D-400 Karayolu ve Akbelen Katlı Kavşağı projelerinin de yıllardır tamamlanmadığını vurguladı.

Mersin’in tarımda stratejik öneme sahip olduğunu söyleyen Gülcan Kış, Pamukluk Barajı’nın da yıllardır tamamlanmamasını eleştirdi.

Gülcan Kış, “2010’da başlayan bu proje, hâlâ yarım durumda. DSİ’nin ayrılan bütçeleri yetersiz. Bu durum, Mersin’e karşı bir ihmal politikasının göstergesidir” diye konuştu.

 

“TURİZM POTANSİYELİ HEBA EDİLİYOR”

 

Mersin’in turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğine dikkat çeken Gülcan Kış, “Silifke’den Tarsus’a kadar olan kültürel zenginlikler yatırım beklerken, çevreye zarar veren balık çiftlikleri ve yat limanı projeleri hızla hayata geçiriliyor. Bu durum Mersin’in turizm geleceğine zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

 

“ANA KONTEYNER LİMANI PROJESİ SÜRÜNCEMEDE”

Gülcan Kış, Mersin Ana Konteyner Limanı projesinin AKP’nin plansızlığı ve vizyonsuzluğu nedeniyle hayata geçirilemediğini de belirtti.

Gülcan Kış, “Bu proje Mersin’in kalkınması için kritik öneme sahiptir. Limanın başka bir ile kaydırılması, Mersin’e ihanettir” dedi.

 

“MERSİN’İN VERGİSİYLE BAŞKA YERLERE YATIRIM YAPILIYOR”

 

Mersin’de Kasım 2024 itibarıyla 188 bin 109 Suriyeli sığınmacının bulunduğunu belirten CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, bu yoğun göçün şehrin kaynaklarını tükettiğini, sosyal uyumu bozduğunu ve kamu düzenini tehdit eder hâle geldiğini söyledi.

“Hükümetin göç politikası derhâl gözden geçirilmelidir” diyen Gülcan Kış, Suriye’de Esad yönetiminin düşmesine rağmen Mersin’de gözle görülür bir geri dönüş olmadığını vurguladı.

Gülcan Kış, “Mersin sadece bitmeyen projelerin değil, merkezi yönetimin haksız uygulamalarının da başkentidir. Halkımızın vergisiyle başka illere yatırım yapılıyor. Mersin hak ettiği yatırımları alana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.