Dolar 45,0098
Euro 52,8050
Altın 6.815,04
BİST 14.409,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 20°C
Az Bulutlu
Mersin
20°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Mersin, Türkiye’yi iki kez giydirmeye yetecek kadar eşofman üretti!

Mersin, Türkiye’yi iki kez giydirmeye  yetecek kadar eşofman üretti!
10 Temmuz 2025 13:42
219
A+
A-

Tekstil sektörünün Mersin ekonomisinin gizli kahramanı olduğunu belirten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “150 milyon eşofman üretimiyle Türkiye’yi iki defa giydiren kentiz. 30 binin üzerinde istihdam yaratıyor. Mersin tekstil sektörünü hem Türkiye’ye hem dünyaya tanıtacağız. Sektörlerimizde, birleşerek başaracağız” dedi.

 

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, TRT Çukurova Radyosu’nda Hayatın İçinden Programı’na canlı bağlanarak, Muhammet Kalem’in tekstil sektörüne ilişkin sorularını yanıtladı.

Mersin’in tarım, turizm, ticaret, sanayi sektörlerinde güçlü olduğunu, tekstil sektörünün de gizli güçlü sektörlerden biri olduğunu ifade eden Çakır, “Mersin çocuk eşofmanı ve büyük eşofmanında Türkiye’de lider durumda. Burada çok ciddi istihdamımız var. Binin üzerinde çalışanlarımız var. Bunlar dağınık değişik noktalarda çalışıyor ama 150 milyona yakın eşofman üretimi yapıyoruz. Türkiye’yi iki defa giydirecek durumda. Bu kadar güçlü bir sektör Mersin’den çıkıyor. Bunun farkına varmamız ve bunlardan ilgilenmemiz lazım. 400’ün üzerinde tekstille ilgili önemli firmalarımız var. Ama mahalle aralarında, dağınık ve değişik yerlerde çalışıyorlar. Şu anda küçük sanayi oluşturulması, bir tekstil kent kurulmasıyla ilgili çalışmalarımız var. Toroslar Belediye başkanımızla, Valiliğimizle, Büyükşehirle, sektör temsilcileriyle, Odamızın Meclisi ve komiteleriyle beraber çalışma yapıyoruz. Toroslar’da tekstil kent kurmayı planlıyoruz. Modern ve sektörü iyi bir noktaya getirebilecek bir sistem belirleyeceğiz. Burada sektör kümelenmesi yapacağız” dedi.

 

“SURİYELİ İŞÇİLER GİTMEYE BAŞLADI”

 

Tekstil sektöründeki firmalarla geçen haftalarda bir araya geldiklerini ifade eden Çakır, “Firmalarımız sektörü çok iyi biliyorlar, işlerine çok hakimler. Mersin çok özel bir bölge. Suriyeli çalışanlarımız vardı. Onlar gitmeye başladı. Bu konuda da bir hazırlık yapıyoruz. Ne yapabiliriz, nasıl rekabet edebiliriz diye. Suriyeli gruplarla, çalışanlarla da bir araya geleceğiz. Yani sektörümüzü eşofmanla ilgili güçlü olduğumuz alanı, kimseye kaptırma niyetimiz yok” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.