Dolar 45,2079
Euro 53,1740
Altın 6.823,90
BİST 14.917,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 21°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
21°C
Parçalı Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 26°C
Paz 25°C

Mersin, bütçeden 55 milyar liralık ödenek talep ediyor

Mersin, bütçeden 55 milyar  liralık ödenek talep ediyor
16 Ekim 2025 17:38
183
A+
A-

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, TBMM Genel Kurulu’nda Mersin’de yapımı tamamlanan ve devam eden projeler ile ilgili bilgi verdi.  Uysal, “2026 yılında Mersin için yeni büyük bir sayfa açıyoruz. İki organize sanayi bölgesi, 10 yeni okul, 10 sulama tesisi, 10 sağlık merkezi, 20 gençlik merkezi, 100 kilometre tamamlanmış yol, 50 trafo, 30 bin yeni istihdam olmak üzere 2026 bütçesinden toplam değeri 300 milyar lira olan 100 yeni proje için 55 milyar liralık ödenek talep ediyoruz” dedi.

 

 

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, Meclis’te Mersin ekonomisi hakkında konuştu. Uysal, “Devletimiz 2025 yılında toplam bütçesi 165 milyar olan 60 proje için Mersin’e 25 milyar liralık ödenek ayırdı. Bu ödenekle 5 tünel, 9 yeni sağlık tesisi, 12 yeni okul, 16 spor merkezi, 25 kilometre yol Mersin’e kazandırıldı. Aynı zamanda İŞKUR aracılığıyla 25 bin kardeşimize iş sağlandı. Bugün Mersin’in her köşesinde bir emek, bir umut, bir bereket var” dedi.

 

“YATIRIMLAR SADECE BİR BİNA DEĞİL, GELECEĞİMİZİN, ÜRETİM GÜCÜMÜZÜN TEMELİDİR”

 

Mersin’in 2025 yılının ilk 6 ayında Türkiye ekonomisine 4 milyar dolar katma değer sağladığını belirten Uysal, “Şu anda iki organize sanayi bölgemiz, 5 sosyal tesis merkezimiz, 9 hastane, 10 gençlik merkezi, 16 sulama tesisi ve 25 yeni okul projesi en hızlı şekilde devam ediyor. Bu yatırımlar sadece bir bina değil, geleceğimizin, çocuklarımızın, üretim gücümüzün temelidir. Mersin bu yatırımlarla Türkiye ekonomisine 2025 yılının ilk 6 ayında 4 milyar dolar katma değer sağladı. 4 milyar doları sadece 6 ayda yaptı ve ilave olarak serbest bölgemiz 2 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştı. 15 milyar liralık yatırım teşvikiyle sanayimiz canlandı. Netice olarak Mersin, Türkiye bütçesine tam 48 milyar lira net katma değer sağladı” ifadelerini kullandı.

 

“2026 BÜTÇESİNDEN 100 YENİ PROJE İÇİN 55 MİLYAR LİRALIK ÖDENEK TALEP EDİYORUZ”

 

Mersin’in artık sadece bir liman kenti olmadığını söyleyen Uysal, “Bir üretim merkezi, bir ticaret kapısı, bir ihracat gücüdür artık Mersin. Yani ekonomi şehridir. Biz biliyoruz ki Mersin’de büyük bir potansiyel var. Bu nedenle 2026 yılında Mersin için yeni büyük bir sayfa açıyoruz. İki organize sanayi bölgesi, 10 yeni okul, 10 sulama tesisi, 10 sağlık merkezi, 20 gençlik merkezi, 100 kilometre tamamlanmış yol, 50 trafo, 30 bin yeni istihdam olmak üzere 2026 bütçesinden toplam değeri 300 milyar lira olan 100 yeni proje için 55 milyar liralık ödenek talep ediyoruz. Bu projelerle gençlerimize iş, kadınlarımıza üretim alanı, çiftçimize su, sanayicimize enerji, çocuklarımıza eğitim yani Mersinimize refah getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.