Dolar 46,2996
Euro 53,7922
Altın 6.441,72
BİST 14.493,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
28°C
Parçalı Bulutlu
Sal 29°C
Çar 30°C
Per 29°C
Cum 28°C

LGBT+lar “kesişim” temasıyla bir araya geldi

LGBT+lar “kesişim” temasıyla bir araya geldi
9 Ağustos 2021 10:37 | Son Güncellenme: 9 Ağustos 2021 10:38
652
A+
A-

“Kesişim” temasıyla bu sene 7’ncisi tamamlanan Mersin Onur Haftası’nın kapanış eylemi Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleşti.

 

LGBT+ bireyler “Trans cinayetleri politiktir”, “İklim krizinin faili aynı zamanda transların failidir” yazılı pankartlar açarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Mersin Onur Haftası Komisyonu adına konuşma yapan Azize Çağan, “İstanbul Sözleşmesi’nden de, Onur Haftası’ndan da vazgeçmiyoruz. Vardık, varız, var olacağız” dedi.

Çağan, “Pandemiyle geçirdiğimiz son yıl özellikle LGBTİ+’lar için sadece işsiz, sağlıksız, güvencesiz ve izole değil ayrıca baskıyla, şiddetle ve zorbalıkla geçti. Tam da bu sebeple Onur Haftalarından vazgeçme payımız yok.

Uzun mücadeleler sonucu kazandığımız alandır Onur haftaları. Eşit yurttaşlık taleplerimizi somutlaştırıp haykırdığımız zamanlardır…

Her şey bir yana buradayız: vardık, varız, var olacağız diye haykırdığımız zamanlardır. Tıpkı haftalarca sokaklarda İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğimizi haykırdığımız gibi, dünyadaki bütün Onur Haftalarını savunmakta da kararlıyız. Stonewall’da baskı uygularsınız, dünyanın her yerinde yeşeririz, İstanbul’da etkinliklerimizi yasaklarsınız, Mersin’de kesişiriz. Çünkü biz hepimiz, tam da kesiştiğimiz yerlerden birbirimizin çaresiyiz” dedi.

 

“İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarılmış olsak da bizler için konu burada kapanmamıştı” diyen Çağan, “Biz hiçbirimiz haklarımızdan, varoluşlarımızdan, özgürlüğümüzden, cinsel kimliklerimizden ve cinselliklerimizden vazgeçmiyoruz.

Çünkü İstanbul Sözleşmesi Biziz. İstanbul sözleşmesinden de Onur haftasından da vazgeçmiyoruz. Çünkü Onur haftalarında komisyon olarak bütün kesişimselliğimizle farklı seslerden, farklı sözlerden, farklı renklerden haftayı yani hayatı birlikte örmeyi deneyimliyoruz.

Çünkü Onur haftalarında yakıcı ağır gündemlere karşın bir arada durmanın sağaltıcı etkisini biliyoruz. Sadece coşkuyu değil yası da birlikte tutabileceğimizi biliyoruz” dedi.

 

 

FOTO: NİHAT ALTUNTAŞ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.