Dolar 45,1983
Euro 53,0317
Altın 6.672,47
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 18°C
Yağmurlu
Mersin
18°C
Yağmurlu
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 22°C

Kullanılmayan sulama kanalları için çözüm üretilmeli

Kullanılmayan sulama kanalları için çözüm üretilmeli
21 Kasım 2025 14:46
150
A+
A-

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, uzun süredir kullanılmayan su kanallarının halk sağlığı ve güvenliği açısından ciddi sorunlara yol açtığına dikkat çekerek, “Derhal çözüm üretilmeli” dedi.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün 2025 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı 2’nci Birleşiminde söz alan Başkan Yıldız, “Toroslarımızda DSİ’ye ait su kanallarının önemli bir bölümü kullanılmıyor.

Buna rağmen açık durumda bırakılıyor. Yaz aylarında yoğunlaşan sinek probleminin en az yüzde 80’inin bu kanallardan kaynaklandığını düşünüyorum.

Çünkü bu kanalların içi kamışlarla, çöplerle dolmuş durumda. Kışın ise ızgaraların tıkanması başta olmak üzere pek çok sorun ortaya çıkıyor; bu durum enfeksiyonlara ve çevre kirliliğine neden oluyor.

Kanalların içlerinin temizlenmesi lazım. Çünkü diğer türlü ne sinekle, ne haşereyle mücadele etmek kolay olmuyor” ifadelerini kullandı.

“Kullanılmayan Kanallar Kapatılmalı, Kullanılanlar Güvenli Hale Getirilmeli”

Tarım faaliyetlerinin kent merkezinde azalmasıyla birlikte bu kanalların çoğunun fonksiyonunu yitirdiğini vurgulayan Yıldız, acil önlem çağrısı yaptı:

Artık bu kanalların kullanılmayan bölümlerinin kapatılması gerekiyor. Kullanımda olanların ise kenarlarının güvenli hale getirilmesi, kapatılarak kontrol altına alınması ve düzenli şekilde temizlenmesi gerekiyor. Çocuklar bu kanalların etrafında oynuyor. Bu ciddi bir risk oluşturmasının yanında doğaya da zarar veriyor. Şehrin sağlığı ve güvenliği için birlikte hareket etmeliyiz”  diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.