Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 16°C
Yağmurlu
Mersin
16°C
Yağmurlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 15°C

İyilik Korosu’ndan Yeşilçam şarkıları

İyilik Korosu’ndan Yeşilçam şarkıları
30 Aralık 2024 14:14
153
A+
A-

Sosyal sorumluluk projeleri için ‘Yazlık Sinema’ isimli konser programında bir araya gelen gönüllü, amatör ve yarı amatör müzisyenlerden oluşan 150 kişilik Terennüm İyilik Korosu, kanun sanatçısı Ahmet Baran şefliğinde Yeşilçam filmlerinin şarkılarından oluşan 21 şarkı seslendirdi.

 

Kanun sanatçısı Ahmet Baran şefliğinde Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Terennüm İyilik Korosu, Yazlık Sinema isimli konser programını gerçekleştirdi. Yeşilçam filmlerinden şarkıların seslendirildiği konsere kent protokolü ve yurttaşların ilgisi yoğun oldu.

Konserin ardından Kanun Sanatçısı Ahmet Baran, konserle ilgili ‘Bir sanat oluşumunun şehrin her kademesindeki değerlerle sarıp sarmalayışına büyük bir coşkuyla şahitlik ettik.  Sizlerin emeği ve desteği sayesinde bir okulumuza müzik odası yaptırıp, 10 başarılı üniversite öğrencisi kız kardeşimizin daha bir yıllık eğitim bursunu sağladık” dedi.

“İYİLİK KOROSU’NUN KATKILARIYLA GÜZEL BİR MÜZİK SINIFI’NIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte konser programına katıldı.  Konser sonunda Vali Pehlivan’a ilgi ve desteklerinden dolayı Kanun Sanatçısı Şef Ahmet Baran tarafından plaket takdim edildi.

Vali Pehlivan yaptığı konuşmada, “Sabah 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulumuzda güzel bir Müzik Sınıfı’nın açılışını gerçekleştirdik. Orada öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin heyecanını paylaştık. Çok güzel bir ortamdı. Bu sınıfın kurulmasında İyilik Korosu’nun katkılarının olduğunu öğrenmekten dolayı ayrıca memnuniyet duyduk. Bu vesile ile okulumuz adına tekrar teşekkür ediyorum. Koronun adı Terennüm İyilik Korosu. İyilik kavram olarak hepimizin etrafında toplanacağı, toplanması gereken ve aslında hepimizi kuşatan ve kuşatması gereken anlam derinliği çok fazla olan bir kavramdır. İstiyoruz ki dünyada hep iyilikler, güzellikler ve huzur hâkim olsun ve buna herkes, her insan katkıda bulunsun. Bu bağlamda yola çıkışı iyilikle olan böyle bir oluşumun elbette ki varış noktası da inşallah iyilik olacaktır, iyilik olmaktadır. Ben bu yolda yürüyen başta ilimizin yetiştirdiği sembol isimlerden kanun virtüözü Ahmet Baran olmak üzere koroda yer alan bütün söz ve saz sanatçılarına teşekkür ediyorum, kendilerini tebrik ediyorum. Daha nice böyle güzel konserler vermelerini diliyorum” şeklinde konuştu.

Konser programına, Adana Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve çok sayıda sanatsever katıldı. (Haber Merkezi)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.