Dolar 49,2151
Euro 55,1970
Altın 6.518,55
BİST 12.065,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
28°C
Parçalı Bulutlu
Cum 28°C
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 27°C

İNSANIN ÖLÇÜSÜ APTALLIKTIR 

İNSANIN ÖLÇÜSÜ APTALLIKTIR 
10 Eylül 2022 11:45
417
A+
A-

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock coşmuş, Rusya’ya yönelik yaptırımlar ve boykotlarla, 

“Ekonomik ve finansal olarak Rusya’yı mahvedeceğiz.” diyor. 

 

NEVİN SEVÜK 

 

Oysa durum hiç de hayalperest ve askeri yeşilci hanımefendinin dediği gibi değil. Rusya ne durumda bilmem ama, Almanya’nın bir haylice mahvolduğunu söyleyebilirim. 

 

Almanya’da enflasyon, artan yakıt ve gıda fiyatlarıyla son 50 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yıllık enflasyon oranı yüzde 8’i aştı.

Ukrayna-Rusya savaşının başlamasından ve Rusya’ya uygulanan yaptırımlardan dolayı Almanya’nın midesine koca bir yumruk indiği kesin. 

 

Rusya’ya uygulanan diğer boykotlar bir yana, sadece doğal gazdan dolayı Almanya şimdiden bu kışı nasıl atlacağının derdine düştü. Birçok fabrikanın üretimi durdurup, işçi çıkarmak zorunda kalması, milyonlarca konutun ısıtılamaması sözkonusu. Yaşlı ve yoksulları soğuktan korumak için “toplu ısınma merkezleri”nden bahsediliyor. Bakanlar halka “sıcak suyla duş alma süresini azaltın!” diyor. Hatta bu akıllılar bizlere “kedi temizliğini” yani duş yerine bezle silinme önerileri getirip enerji tasarrufu çağrılarında bulunuyor. 

 

Kim daha çok zarar görüyor, boykot eden mi yoksa boykot edilen mi?

 

Bir keşin satıcısını cezalandırmak ve onu mali açıdan mahvetmek için boykot etmek istemesi gibi. Ve sonra başka bayi olmadığını fark ediyor. Ve şimdi keş, geri çekilmenin acısıyla köşeye siniyor ve satıcının parası olmadan daha da kötü durumda olduğu düşüncesiyle kendini teselli ediyor.

 

Şu kesin ki arkadaşlar, insanın ölçüsü aptallıktır!

 

Bu politikacıların aptallığının bedelini de biz dar gelirliler, emekçiler ve milyonlarca işsiz ödüyoruz.

 

-Nevin SEVÜK

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.