Dolar 44,8791
Euro 52,8425
Altın 6.919,59
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 19°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
19°C
Hafif Yağmurlu
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 19°C

“Enerjide dışa bağımlılığı azaltacağız”

“Enerjide dışa bağımlılığı azaltacağız”
24 Temmuz 2022 13:54
375
A+
A-

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, dünyanın en gelişmiş sondaj gemilerinden olan Abdulhamid Han’da hazırlıkların sona gelindiğini belirterek, “Çok heyecanlıyız. Mersin’imizde bulunan gemimizin Mavi Vatan’da sefere çıkması için geri sayım sürüyor. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, adını ‘Abdülhamid Han’ olarak açıkladığı Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisinde çalışmalar Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı’nda devam ediyor.

Türkiye’nin filosuna kattığı dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip 5 gemiden biri olan Abdulhamid Han ile ilgili yetkililerden bilgi alan AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Türkiye’nin, güçlendirdiği filosuyla Mavi Vatan’da hedeflerine daha çok yaklaştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kendi deniz yetki alanlarında sondaj faaliyetlerinin 4 yıldır hız kesmeden devam ettiğini belirten Milletvekili Yılmaz şunları söyledi:

Çok heyecanlıyız, çok mutluyuz. Mersin’imizde bulunan gemimizin Mavi Vatan’da sefere çıkması için geri sayım sürüyor. Daha önce filomuza kattığımız Fatih, Yavuz ve Kanuni Sultan sondaj gemilerimize şimdi Mersin’imizde hazırlıkları devam eden Abdulhamid Han gemimiz de katılacak.

İnşallah Ağustos ayı ortalarında diğer gemilerimiz gibi Abdulhamid Han da görevine başlayacak ve sondaj çalışmalarına eşlik edecek. İlk görev yerinin Akdeniz olacağını düşünüyoruz; Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımız bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor.

İnşallah kısa sürede işlemleri tamamlanıp Mavi Vatan’da yerini alacak ve vereceği müjdeli haberlerle adını milletimizin gönlüne kazıyacak. Cumhurbaşkanımız liderliğinde, Cumhuriyetimizin tek kalemdeki en büyük yatırımı olan ve dördüncü reaktörünün temelini attığımız Akkuyu Nükleer Güç Santrali gibi dev projelere imza atmaya, enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya devam edeceğiz.

Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Rast gele.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.