Defne yaprağı ayıklayıp para kazanacaklar

Mersin Yenişehir Belediyesi’nin, kadınların evlerinden çalışıp aile ekonomilerine katkı sağlamalarını amaçlayan ‘Defne Yaprağı Ayıklama Projesi’ başladı. Projeden yararlanmak için mahalle muhtarlarına başvuru yapan kadınlara defneyaprakları teslim ediliyor.
Mersin Yenişehir Belediyesinin ‘Defne Yaprağı Ayıklama Projesi kapsamında katılımcı kadınlara defneyaprakları teslim edilmeye başlandı.
Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kent Konseyi ve Akdeniz Ekolojik Ürünler Firması işbirliği ile hayata geçirilen projeyle ekonomik durumu iyi olmayan, çalışamayan kadınların ev ekonomilerine katkı sunulması hedefleniyor.
Mahalle muhtarlarının duyurusu ile projeden yararlanmak için başvuru yapan kadınlara defneyaprakları, görevliler tarafından evlerine kadar götürülerek teslim ediliyor.
450 kadın başvurdu
Projeye başvuru yapan kadınların evlerini tek tek gezen ve kolileri teslim eden Yenişehir Belediyesi görevlileri, defneyapraklarını nasıl ayıklayacaklarını da kadınlara anlattı.
Yapabilecekleri kadar koli alan kadınlar, 1.kalite ve 2. kalite şikelinde defneyapraklarını ayırarak belirlenen tarihte tekrar teslim edecek. 10 kiloluk kolilerden yaklaşık 2,5 veya 3 kilo 1. kalite defneyaprağı elde edilirken kilo başına 10 TL ücret ödeniyor.
450 kadının başvuru yaptığı projede bugüne kadar 200 kadına defneyaprakları evlerinde teslim edildi. Mahalle muhtarlarının duyuruları ile projeden haberdar olduklarını belirten kadınlar, pandemi sürecinde ev ekonomisine katkı sunacak olan projeyi hayata geçirdiği için Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür ettiler.

















