Dolar 45,1488
Euro 53,0107
Altın 6.720,53
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 20°C

“Cumhuriyet’i daha ileriye taşıyacağız”

“Cumhuriyet’i daha ileriye taşıyacağız”
28 Ekim 2025 16:44
162
A+
A-

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

 

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin 102. yılını, Akdeniz’in incisi, kardeşliğin ve hoşgörünün kenti Mersin’de büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 29 Ekim, milletimizin bağımsızlık tutkusunun, özgürlük inancının ve çağdaş bir ülke olma kararlılığının simgesidir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil; düşünce, vicdan ve yaşam özgürlüğünün teminatıdır.

Mersin, tarihi boyunca bu değerlere sahip çıkmış; farklı kültürlerin, inançların ve renklerin bir arada huzurla yaşadığı örnek bir şehir olmuştur.

Denizin mavisiyle Torosların yeşilini buluşturan Mersin’de, Cumhuriyet’in aydınlık yüzünü her mahallemizde, her sokağımızda, her yürekte yaşatıyoruz.

Gençlerimizle, kadınlarımızla, emekçilerimizle, üreticilerimizle el ele vererek; Cumhuriyetimizin mirasını daha ileri taşımak, daha güçlü, daha adil bir Mersin ve Türkiye inşa etmek için çalışıyoruz.

Hiç kimseyi ayrı tutmaksızın, insan onurunu esas alan sosyal politikalar geliştiriyor; eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, tüm mahallelerimizi nitelikli ulaşımla, çağdaş altyapıyla buluşturmak için kararlılıkla çalışıyoruz. Her bir yurttaşımızı, Mersin’in refahından, gelişmesinden pay sahibi ve söz hakkı olan bir ortak olarak görüyoruz.

Kentimizin bütçesini yalnızca bir idari sorumluluk olarak değil, halkımızın ortak emeği ve alın teri olarak görüyor ve yatırımlarımızı bu çerçevede şekillendiriyoruz.

Kaynaklarımızı; şeffaf, adil ve hesap verebilir biçimde, kentin ihtiyaçlarına, toplumsal huzura ve ilerlemeye kullanıyoruz.

Hep birlikte yenilikçi, kapsayıcı ve kalkınmacı vizyonumuzu daha da büyütecek ve yükselteceğiz. Mersin, ülkemizin barış, kardeşlik ve demokrasi kültürünün umudu olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor; tüm Mersinli hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet!” (Haber Merkezi)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.