‘Cumhurbaşkanımız da destek veriyor. Bahçe ve Barış mahallesinde kentsel dönüşümü başlatacağız’

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Barış ve Bahçe mahallerinde kentsel dönüşümü başlatacaklarını açıkladı. Gültak, “Daha iyi bir ortamda yaşamak varken çarpık kentleşmenin gölgesinde yaşamanızı istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da büyük destek veriyor” dedi.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Turgutreis Mahallesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Mahalle Muhtarı Ahmet Eldeniz’i ziyaret etmesinin ardından vatandaşların sıkıntı ve taleplerini dinledi. Mahallede bulunan bir kahvede vatandaşlara hitap eden Başkan Gültak, Barış ve Bahçe mahallerinde kentsel dönüşümü başlatacaklarını açıkladı.
Gültak, “Mahallelerinizi; yeşil alanı, parkı, okulu, taziye yeri olan, caddeleri daha geniş, park yeri sıkıntısı olmayan bir hale getirmek gerek. Bunun tek yolu da mahallelerinizde değişimi başlatmak. Kentsel dönüşüm, aynı zamanda yerinde dönüşümü Çay Mahallesi’nde başlattık. Daha iyi bir ortamda yaşamak varken çarpık kentleşmenin gölgesinde yaşamanızı istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da büyük destek veriyor” ifadelerini kullandı.
‘Muhtar teşekkür etti’
Başkan Gültak, “Turgutreis ile ilgili bir çalışmamız daha var. Projenin planları bittikten sonra muhtarımızla buradaki sivil toplum örgütleriyle görüşeceğiz ve hep beraber olgunlaştıracağız. Soğuksu Caddesi’nden başlayan proje ile o bölgede de bir hareketlilik başlayacak. Mersin’de benim amacım bu düzenlemeleri yapıp, özel sektörün önünü açmak” şeklinde konuştu.
Turgutreis Mahalle Muhtarı Ahmet Eldeniz de toplantıda yaptığı konuşmada; “Mahallemize çok büyük destekler verdiniz. Mahallemizde ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerinin tadilatı konusunda çalışmalar yaptınız. Taleplerimiz anında karşılandı. Mahallemiz, daha önce böyle bir hizmet görmedi. Hizmetlerin devam edeceğine inanıyor, geldiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

















