“Borçlanma yetkisini alamadık diye projelerimizde iptal yoluna gitmedik”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı 16 meslek örgütünün başkanıyla bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Borçlanma yetkisini alamadık diye projelerimizde iptal yoluna gitmedik” dedi.
TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu’na (İKK) bağlı 16 odanın şube başkanları ve il temsilcileri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ederek, kent gündemindeki projeler üzerine görüş alışverişinde bulundu. Başkan Seçer, kent aktörleri ile bir araya gelmenin önemine değinerek, “Sivil toplumla iş birliği, karar alma noktasında beni rahatlatıyor” dedi.
2021 yılında toplam 199 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını kaydeden Seçer, “Bazı dönemlerde borçlanma yetkisini alamadık diye projelerimizde iptal yoluna gitmedik ya da herhangi bir ‘aman, of’ demedik. Çalışmalarımız sürüyor ve sürecek. ‘Ama’, ‘lakin’, ‘fakat’ demeden, şikâyet etmeden biz görevimizi yapacağız” diye konuştu.
Seçer, limanın genişlemesi yerine ikinci liman yapılmasını doğru bulduğunu belirterek, “Tek limanın olması bazı yüklerin diğer bölgelere kaymasına neden oluyor. Yoksa burası dökme yük kabul etmiyor, tek konteynır kabul ediyor, dökme yükler İskenderun’a gidiyor. Burada bir gelir, vergi, iş kaybı söz konusu oluyor. İki ayrı şirket çalışsın, ikisi farklı gözlükle çalışmalarını yapar. Benim kentim rekabetten kazansın, ben bunu arzu ediyorum” dedi.
“Planlar hiç olmadığı kadar şeffaf, açık”
Kent planları hakkındaki konuya da açıklık getiren Seçer, “Planlar bugüne kadar olmadığı kadar şeffaf, açık. Çok net ve açık söylüyorum, altını çizerek söylüyorum. Rant sevdalılarının ürkerek, titreyerek, korkarak bazı taleplerde bulunduğu dönemi yaşıyor Mersin Büyükşehir Belediyesi. Çok net söylüyorum. Bizimle çalışan arkadaşlar var ve noktayı koyuyorum. Ben kentimin planlarının 10, 20, 30, 50 sene sonra insanların bizi sitayişle anacağı, sövgüyle, intizarla değil, hakikaten şükranla anacağı bir kent bırakma adına yaptırıyorum. Bu konuda Mersinlilerin de rahat olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

















