Dolar 45,0245
Euro 52,7553
Altın 6.803,12
BİST 14.270,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 20°C
Az Bulutlu
Mersin
20°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 22°C

“Avukatlar da açlık sınırı altında”

“Avukatlar da açlık sınırı altında”
22 Haziran 2022 16:13
576
A+
A-

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in CMK görevlendirmelerindeki ücretin; avukatlık asgari ücret seviyesine çıkarılması için verdiği kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

 

 

Antmen, teklifle ilgili Meclis genel Kurulunda yaptığı konuşmada CMK ücretlerinin sadaka hâline geldiğini belirterek “Kiralara, elektriğe, suya gıdaya, akaryakıta gelen zam yağmuru sonrası mevcut CMK ödemeleri artık harçlık değil maalesef sadaka gibi. Evet, bu acı gerçeği, ben hem bir avukat hem bir eski baro başkanı olarak üzülerek, utanarak, sıkılarak, derin bir hicap duyarak söylüyorum” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

İşini yaptığı için saldırıya uğrayan, vatandaşın hakkını savunduğu için baskı altına alınan; Soma’da, Aladağ’da, Gezi’de ölenlerin hakkını savunduğu için tutuklanan, yakılan çocukların faillerinin hâkim karşısına çıkmasını istediği için tehdit edilen, Gezi’de katledilen gençlerin ailelerine destek oldukları için işsiz bırakılan avukatlar için kürsüdeyim.

Farkında mısınız avukatların önemli bir kısmı yoksulluk değil açlık sınırı altında çalışıyor, evet, açlık sınırı altında çalışan binlerce avukat var, CMK ücretleri de onların can simitleri. 2022 yılında, 5 avukat, 2 stajyer avukat olmak üzere 7 meslektaşımız ekonomik nedenlerle intihar etti, yazık değil mi, günâh değil mi bu genç kardeşlerimize?

 “CMK GÖREVLENDİRMELERİ İŞKENCEYİ ÖNLÜYOR”

 

1992 yılında, Seyfi Oktay döneminde işkenceyi önlemek, vatandaşı yalnız bırakmamak ve adaleti tecelli ettirmek için devlet tarafından ceza davalarında sanığa da şikâyetçiye de ücretsiz avukat tayin edilmeye başlandı.

CMK müdafileri sayesinde insan hakları korunmaya, işkence önlenmeye ve savunma hakkı sağlanmaya çalışılıyor.

CMK görevi savunma hakkıdır yani bir vatandaşı savunma makamı olmadan, avukatsız sorgulayamamak ve yargılamamaktır, bu zaten anayasal bir hak ve görevdir”

 

 “AVUKATLAR BUNU UNUTMASIN”

 

165 bin avukat, 20 bin civarında stajyer ve 100 bin hukuk öğrencisini ilgilendiren bir konuda verdiğim teklifte AKP ve ortağı MHP maalesef avukatların ve hukukçuların yanında değil, karşısında yer aldı. Bu kalkan elleri hiçbir meslektaşım ve ailesi unutmasın.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.