Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 16°C
Yağmurlu
Mersin
16°C
Yağmurlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 15°C

Akdeniz kayyumu eş başkanlarla fotoğraf çektiren işçileri sürgün etmiş!

Akdeniz kayyumu eş başkanlarla fotoğraf çektiren işçileri sürgün etmiş!
4 Şubat 2025 10:19
125
A+
A-

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, DEM Partili Akdeniz Belediyesine kayyum olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener’in, aralarında psikolog, sosyolog, mimar, mühendis, gazeteci gibi meslek gruplarından kişilerin de olduğu 150 işçiyi süpürgeci ve çöp aracı sırtçısı olarak görevlendirmesini protesto etti. Kayyum idaresinin, DEM Partili eş başkanlarla fotoğraf çektiren AKP’li ve MHP’li işçileri de sürgün ettiği iddialar arasında.

 

 

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü önünde bir araya gelen Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, “Akdeniz Belediyesi işçileri yalnız değildir. Emeğe saygı, mobbinge ve işçi kıyımına son” yazılı pankart açtı

Platform adına açıklama yapan Kemal Göçmen, “Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atanması sonrası, çok geçmeden bir hafta içerisinde işçilere yönelik ağır mobbing ve hak ihlalleri gerçekleşmeye başlamıştır. Tarafımıza ulaşan bilgilere göre aralarında psikolog, sosyolog, mimar, mühendis, gazeteci, proje uzmanı, sekreter, büro personeli, kalem çalışanları da olmak üzere yaklaşık 150 işçi görev yerinden alınarak belediyenin Çevre Koruma Birimi’nde süpürge ve çöp kamyonunun arkası gibi işlere sürgün edilmiştir.  Sürgün edilenler içerisinde hamile kadın, yaşlı ve sağlık durumu elverişli olmayan kişiler gözetilmeksizin yıldırmalara devam edilmekte, bu hukuksuz görevi kabul etmeyen tüm işçilere her gün tutanak tutulmaktadır” dedi.

 

“AKP’Lİ VE MHP’Lİ İŞÇİLER DE SÜRGÜN EDİLDİ”

 

Göçmen, “Sürgün edilen işçiler arasında iktidara muhalif içiler olduğu gibi iktidar yanlısı olup kayyumdan önceki DEM Parti Eş Başkanları’nın yönetimini takdir eden AKP ve MHP’li işçilerin olması fütursuzluğun en ileri halidir. Salt muhalefeti değil kendi seçmeninin tarafsız iradesini bile kaldıramayan bir yönetim anlayışıdır, kayyum rejimi. Mersin Emek ve Demokrasi güçleri olarak kayyum Zeyit Şener’i; halk iradesi ile atanmış, göreve gelmiş, belediye hizmetine katılmış olan tüm işçilere yönelik mobbing ve hak ihlallerini sonlandırmaya, işçileri eski görevlerine iade etmeye ve Akdeniz halklarının iradesine saygı göstermeye çağırıyoruz” dedi.

 

“EŞ BAŞKANLARLA AYNI FOTOĞRAF KARESİNE GİRENLER CEZALANDIRILIYOR”

 

Başkan yardımcılığı görevini yürütürken kayyumun gelmesinin ardından temizlik işlerine gönderilen Orhan Sanrı da, görevden alınan eş başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan’ın mütevazi kişilikleriyle işçiler arasında sevildiğini belirterek “Eş başkanlarımızla çalışan, onlarla aynı fotoğraf karesine giren arkadaşlar cezalandırılıyor. Tek suçları seçilmiş eş başkanlarla aynı fotoğraf karesine girmektir” dedi.

 

“BUNLARDA ALLAH KORKUSU YOK”

 

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan da “Akdeniz Belediyesi 25 gündür abluka altında. Yaşama dair her şeye düşman olan kayyum önce kadın müdürlüğünü dağıttı. Çünkü kayyum kadın düşmanıdır. 25 gündür Akdeniz Belediyesi hizmet üretemiyor. Çünkü kayyum hizmet düşmanıdır. 25 gündür Akdeniz Belediyesinde ağır vasıtaları kullanacak kimse yok. Çünkü hepsi sürgün edildi. Akdeniz Belediyesinde hizmet üretecek sosyolog, psikolog, mimar, mühendis kalmadı çünkü hepsi sürgün edildi. Kayyum emek düşmanıdır. 9 aydır eş başkanlarımızla uyumlu çalışan müdürleri zorla ücretsiz izne gönderdiler. Bunlar ne Allah’tan korkuyor, ne kuldan utanıyor. Eğer kayyumda Alllah korkusu olsaydı, kuldan utanma olsaydı engelli Akdeniz Belediyesi personelini asansörü olmayan binaya göndermezdi. Bu nedenle diyoruz ki kayyum yaşama dair her şeye düşman” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediyesi Kadın Danışma Merkezinden temizlik işlerine sürülen bir kadın çalışan da çalışanların sürekli baskı altında olduğunu ifade etti.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.