Dolar 32,4649
Euro 34,8352
Altın 2.421,86
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 25°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 21°C

Cadde sergisine saldırı: 104 resimden 93’ü kayboldu

Cadde sergisine saldırı: 104 resimden 93’ü kayboldu
11 Mart 2021 17:03 | Son Güncellenme: 11 Mart 2021 17:04
460
A+
A-

Farklı ülkelerden 104 sanatçının, şiddet kurbanı kadınlar anısına Mersin’in Hastane Caddesi’nde açtığı sergiye kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi ve 104 resimden 93’ü kayboldu. Serginin düzenleyicisi Prof. Dr. Nurseren Tor, “Sergimize planlı bir saldırı oldu. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 

ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurseren Torun’ın öncülüğünde bir araya gelen farklı ülkelerden 104 sanatçı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde açıkhava sergisi açmıştı.

Mersin Valiliği’nin ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin özel izniyle Hastane Caddesi boydan boya dev resimlerle donatılmıştı.

Sanatçıların, şiddet mağduru kadınların anısına ithaf ettiği resimler 3 gün boyunca Mersinlilerce ilgiyle izlendi.

Ancak dün sabah saatlerinde Hastane Caddesi’ne giden Prof. Dr. Nurseren Tor, 104 eserden sadece 11’inin asılı olduğunu, 93 eserin ise yerinde olmadığını gördü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ile irtibata geçen Tor, resimlerin itfaiye ya da belediye tarafından indirilmediğini teyit etti.

Serginin planlı bir saldırıya uğradığını, kimliği belirsiz kişilerin bir gece içinde 93 eseri yerinden indirip yok ettiğini savunan Tor savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Sergide, kadın cinayetlerinin sembol ismi Özgecan Aslan’ı anlatan bir çalışma da yer alıyordu

Saldırı üzerine bir açıklama yapan Nurseren Tor, “Mersin’in kültürel, sanatsal kalkınmasına katkı sağlamak için “sanat”ı halkla buluşturmak amaç edinilmiştir. Mersin Üniversitesi Plastik Sanatlar Topluluğu misyonu gereği sanatı yaygınlaştırmak, sanatı toplumla buluşturmak ve nitelikli eserlerin yapılması ve sanatçı istihdamında gençleri ve fakültemizden mezun olan sanatçı adaylarını motive etmektir.  Böylesi masum amaçlarla açılmış bu serginin de acı bir şekilde katledilmesini kınıyorum” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.