Dolar 32,5161
Euro 34,7218
Altın 2.501,57
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 22°C
Az Bulutlu
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı reçeteyi verdi: O şeyden kurtulmamız şart!

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı reçeteyi verdi: O şeyden kurtulmamız şart!
26 Ekim 2020 16:15
668
A+
A-

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, pandemi sürecinde zor günler yaşayan esnafın ve küçük girişimcilerin somut destekler beklediğini söyledi. Kızıltan, “Öncelikle Türk ekonomisinin dolaylı vergi denen şeyden kurtulması gerekir” dedi.

 

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, pandemi süreci nedeniyle zor günler geçiren iş dünyasının gerçekçi ve adil bir vergi sistemi, istihdama ve yerli üretime destek beklediğini söyledi.

Ayhan Kızıltan,  pandemi sürecinin iş dünyasını şu ana kadar görmediği belirsiz, sıkıntılı bir döneme soktuğunu kaydetti.

Kızıltan, “Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde 80’den fazlasını işte bu ekonomik sorunlarla boğuşan girişimciler, firmalar, esnaf yani devlete yük olmayan, vergisini vererek aksine devletin yükünü sırtlayan özel sektör sağlıyor” dedi.

‘İstihdama net teşvik verilmeli’

 

Devleti esnafa ve girişimcilere verdiği desteğin somut olması gerektiğine işaret eden Ayhan Kızıltan, “Şimdi bu noktadan bakıldığında iş dünyasına verilen her desteğin ne anlama geldiği sanırım daha da net ortaya çıkmaktadır. Peki, somut söylenmesi gereken nedir? Öncelikle Türk ekonomisinin dolaylı vergi denen şeyden kurtulması gerekir. Üretime net destek verilmesi gerekir. Milli ve yerli üretime destek verilmesi gerekir. Vergilerin daha adil ve gerçekçi olması gerekir. İstihdama net teşvik verilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.