Dolar 47,7111
Euro 55,1881
Altın 6.660,55
BİST 13.779,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 34°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
34°C
Parçalı Bulutlu
Pts 33°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Yaş almış bireylere akran zorbalığı eğitimi

Yaş almış bireylere akran zorbalığı eğitimi
4 Nisan 2026 12:06
156
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almış bireylerin sosyal yaşamda daha sağlıklı ilişkiler kurabilmesi ve akran zorbalığı konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla, Yenişehir Emekli Evi üyelerine yönelik ‘Yaş Almış Bireyler Arasında Akran Zorbalığı’ konulu eğitim düzenledi.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almış bireylerin sosyal yaşamda daha sağlıklı ilişkiler kurabilmesi ve akran zorbalığı konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla, Yenişehir Emekli Evi üyelerine yönelik ‘Yaş Almış Bireyler Arasında Akran Zorbalığı’ konulu eğitim düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almış bireylerin sosyal yaşamda karşılaşabileceği psikolojik ve sosyal sorunlara yönelik farkındalık oluşturmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, Yenişehir Emekli Evi üyelerine yönelik ‘Yaş Almış Bireyler Arasında Akran Zorbalığı’ konulu eğitim gerçekleştirildi. Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Bölümü uzmanları tarafından verilen eğitimde; yaş almış bireyler arasında görülebilen akran zorbalığının nedenleri, etkileri ve bu tür durumlarla baş etme yöntemleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

 

“Yaş almış bireyler arasında da akran zorbalığı görülebiliyor”

 

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Neslihan Özcan Arslan, yaşlı nüfusun giderek arttığını ve buna bağlı olarak yaş almış bireylerin bir arada bulunduğu sosyal ortamlarda iletişim sorunlarının ortaya çıkabildiğini belirtti. Akran zorbalığının sadece çocuk ve gençlerde değil, yaşlı bireyler arasında da görülebileceğine dikkat çeken Dr. Arslan, “Gençlerde ve çocuklarda akran zorbalığını çok görüyoruz, ama artık yaşlılar arasında da bunu görüyoruz. Hastaneler, huzurevleri ya da belediyelere ait Emekli Evi gibi yaşlıların bir arada bulunduğu ortamlarda iletişim problemleri başlayabiliyor ve beraberinde akran zorbalıkları ortaya çıkabiliyorBu eğitimdeki temel amacımız bir farkındalık oluşturmak. Aynı çatı altında daha huzurlu ve daha iyi iletişim kurabilen yaşlı yetişkinlerin, bu konuda bilinçlenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yaş almış bireyler, Büyükşehir Emekli Evi’nin hizmetlerinden memnun

 

Mersin Büyükşehir Emekli Evi üyelerinden İsmail Korulu, verilen eğitimi faydalı bulduğunu belirtti. Emekli Evleri’nde genel olarak akran zorbalığı yaşanmadığını dile getiren Korulu, buna rağmen bu tür eğitimlerin bilinç oluşturması açısından önemli olduğunu söyledi. Korulu, “Eğitim çok güzel bir şey. Bize faydalı oldu. Bizim Emekli Evi’nde arkadaşlarımız arasında akran zorbalığı yok, ama yine de başka ortamlarda bunun yaşandığını duyuyoruz. Bu eğitimler, insanların birbirine karşı daha anlayışlı ve hoşgörülü olmasını sağlıyor” dedi.

Emekli Eğitimci Necati Birden ise, Emekli Evleri’nin yaş almış bireylerin sosyal yaşamını güçlendiren önemli alanlar olduğunu vurgulayarak, “Emekli Evleri’ni çok yararlı buluyorum. İnsanların bir araya gelip kaynaşabilecekleri, dertleşebilecekleri sosyal alanlar oluşturuyor. Özellikle emekliler için yalnızlık duygusunu azaltması ve dayanışmayı artırması açısından çok önemli” ifadelerini kullandı. Akran zorbalığı konusunda da toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Birden, “Eğitim sadece öğretmenle bitmez. Çünkü eğitim; toplum, aile ve okul arasında sağlanır. Bunu yapmadığımız zaman eğitim eksik kalır” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.