Dolar 47,7751
Euro 55,2315
Altın 6.743,11
BİST 14.090,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 33°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
33°C
Parçalı Bulutlu
Per 33°C
Cum 32°C
Cts 31°C
Paz 30°C

Mezitli 3 kaynaktan su alacak

Mezitli 3 kaynaktan su alacak
5 Mart 2026 17:21
213
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Mersin Mezitli İçmesuyu Şebeke Projesi’ kapsamında çalışmalar devam ediyor. Proje sahasında incelemelerde bulunan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “165 kilometrelik hat ve 3 depoyla beraber; Berdan’dan, Dedekavak’tan ve Pamukluk isale hattı çalışmaları bittikten sonra da Pamukluk Barajı’ndan Mezitli bölgesine su alma imkânımız olacak” dedi.

 

 

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Mersin Mezitli İçmesuyu Şebeke Projesi sahasını gezen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  MESKİ Genel Müdürü Ali Rıza Özdemir’den projede gelinen son durum hakkında bilgiler aldı.

 

İncelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Mezitli ilçesinde Eski Mezitli Mahallesi’nde MESKİ’nin yaptığı içme suyu şebekesi isale hattı çalışmalarını denetlediklerinden söz eden Başkan Seçer, toplam 37 bin tonluk 3 adet su deposu yapıldığından bahsetti.

İsale hattı ve şebeke hattı dâhil 165 kilometrelik bir çalışma olacağının da altını çizen Seçer, “Demode olmuş sistem yenilenmiş olacak. Mezitlili hemşehrilerimiz artık daha sağlıklı bir sistemde su içme ve kullanma imkânı bulacaklar” dedi. Yapılan 3 depoyla beraber; Berdan’dan, Dedekavak’tan ve Pamukluk isale hattı çalışmaları bittikten sonra da Pamukluk Barajı’ndan Mezitli bölgesine su alma imkânları olacağını vurgulayan Seçer, “Bu şu anlama geliyor; 3 ayrı kaynaktan su alabileceğiz ve 37 bin tonluk bir rezerv depomuz olacak. Bu da bu bölgede artık su kesilme olayının bazı münferit kesintiler dışında tarihe karıştığı anlamına geliyor” diye konuştu.

 

Ağustos ayı itibariyle tüm çalışmaları tamamlamış olacağız”

 

Değerli bir çalışma olduğunu kaydederek, maliyetinin de yaklaşık 1.7 milyar TL olduğunu ifade eden Seçer, bu çalışmayı 7 yıldır sürdürdüklerinden söz etti. İnşaatın 1 yıldır devam ettiğini ama projelerin, finansmanının ve yapılan çalışmaların yaklaşık olarak 6 yıllarını aldığını sözlerine ekleyen Seçer, “Mayıs-Haziran gibi de çalışmalarımızı sona erdirmiş olacağız. Ama tahrip ettiğimiz yolların yapımı ve asfalt çalışmalarıyla beraber, artık Ağustos ayı itibariyle tüm çalışmaları tamamlamış olacağız” ifadelerine yer verdi. Demecinin sonunda ise Mezitli halkına seslenen Seçer, “Bugüne kadar doğal olarak sizlere hizmet yaparken bir rahatsızlık verdiğimizin farkındayız. Ama tamamı sizler ve Mersin için. Anlayışınız için çok teşekkür ediyorum. Şimdiden Mezitli’ye hayırlı olsun” dedi.

8 mahallede altyapı baştan sona yenilenecek

 

Söz konusu yapım işi kapsamında; Mezitli ilçesine bağlı 75.Yıl, Cumhuriyet, Davultepe, Deniz, Hürriyet, İstiklal, Seymenli ve Tece mahallelerinde mevcut altyapı tesisleri rehabilite edilerek vatandaşların temiz ve kesintisiz içmesuyuna kavuşmaları amaçlandı. Yapım işi kapsamında yapılması planlanan 165 kilometre içmesuyu hatlarının 110 kilometresi döşendi. 20 bin metreküp, 15 bin metreküp ve 2 bin metreküp kapasiteli içmesuyu depoları, Mezitli’de yaşayan tüm vatandaşlara kesintisiz hizmet verecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.