Dolar 32,5203
Euro 34,9397
Altın 2.439,68
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Az Bulutlu
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 25°C

Doktordan, doktor adayları için şiir dinletisi

Doktordan, doktor adayları için şiir dinletisi
16 Kasım 2022 11:35
176
A+
A-

Çocuk sağlığı uzmanı Dr. Galip Kırıcı, müzisyenler Nurettin Tuncel ve Mustafa Çam ile birlikte şiir dinletisi düzenleyecek. Dinletinin bilet satışından elde edilen gelir tıp fakültesi öğrencilerine burs olarak verilmek üzere Mersin Tabip Odası burs fonuna devredilecek.

 

 

Mersin’de başta Grup Zafer olmak üzere birçok sosyal etkinliğe imza atam çocuk sağlığı uzmanı Dr. Galip Kırıcı,  bu kez tıp fakültesi öğrencilerine burs sağlayabilmek için sahneye çıkacak, yakın dönem Türk şiirinin seçkin örneklerini yorumlayacak.

“Umuda Çırpınan Kanatlar” adı verilen etkinlikte Dr. Galip Kırıcı’nın okuyacağı şiirlere Nurettin Tuncel bağlama, Mustafa Çam dilsiz kaval ile eşlik edecek. Etkinlik 18 Kasım Cuma akşamı yapılacak.

Mersin Sağlık Platformunun (MESAP) Limonluk Mahallesi 18. Cadde üzerindeki binasında yapılacak etkinliğin biletlerini etkinlik salonunda almak da mümkün olacak.

Katılımcılar hem şiir dolu bir akşam geçirecek hem de Mersin Tabip Odası öğrenci bursu fonuna katkı sağlamış olacak.

Dr. Galip Kırıcı, müzisyenler Nurettin Tuncel ve Mustafa Çam ile birlikte aylardır sürdürdükleri şiir dinletisi hazırlıkları sırasında etkinlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kırıcı, “Biz 3 kişiden oluşan bir grup olarak Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan öğrencilerimiz için Tabip Odamızın burs fonuna katkı sunabilmek amacıyla yola çıktık.

Yaklaşık 9 aydır ciddi bir çalışma yaptık. Şiir okumamızı 18 Kasım Cuma günü şiir severlerle birlikte olup sunmaya çalışacağız. Amacımız geleceğimizin umudu olan öğrencilerimize bir katkı sunabilmek.

Maksim Gorki demiş ki “Bilim aklın şiiridir, şiir de yüreğin bilimidir.” Biz de bu doğrultuda şiirlerimizi seçtik. O seçtiğimiz şiirlerimizle dinleyicilerimizin karşısında olacağız. Çok teşekkür ediyoruz herkese.

Tüm şiir severleri etkinliğimize bekliyoruz. Dayanışma güç verir diyoruz. Öğrencilerimiz için güç birliğimizi paylaşalım istiyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.