Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C

“Kamu çalışanları yoksullaştı”

“Kamu çalışanları yoksullaştı”
31 Mayıs 2022 18:06
231
A+
A-

Birleşik Kamu İş araştırmasına göre, memur maaşının alım gücü geçen yılki asgari ücretin bile altına düştü

 

 

Birleşik Kamu-İş Mersin İl Temsilcisi Yakup Tekin, “AKP İktidarı, sebebi olduğu enflasyona teslim olmuş durumdadır. AKP iktidarının vurdumduymazlığı sayesinde yurttaşlar çok ağır bir şekilde bedelini ödemektedir.  Kamu çalışanları artık bu zam oranları ile yaşamlarını idame ettirememekte ve derin bir yoksulluğa teslim olmaktadır” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Mersin İl Temsilcisi Yakup Tekin, mazot başta olmak üzere bazı ürünlere yapılan zamların ücretli kesimlerin alım gücünü iyice düşürdüğüne dikkat çekerek kamu çalışanlarının maaşlarına aylık olarak enflasyon farkı yansıtılması çağrısında bulundu.

 

MEMUR MAAŞININ ALIM GÜCÜ, GEÇEN YILKİ ASGARİ ÜCRETİN ALTINA DÜŞTÜ”

 

Kamu çalışanları yoksullukla mücadele edemiyor” diyen Tekin, “Türkiye’de son 1 ayda benzine yüzde 31 oranında zam geldi. 100 liralık benzin alan yurttaşlar 48 lirasını vergi olarak ödemektedir. Yanlış vergi politikalarıyla yurttaşların sırtına her gün biraz daha yük bindiren AKP iktidarı kendi itibarlarından tasarruf etmeyi akıllarından bile geçirmemektedir.

Gelen zamlarla esnafın, çiftçinin, üreticinin cebine beş kuruş para girmediği gibi artan hayat pahalılığı sebebi ile satışları artık durma noktasına geldi.

Enflasyonun Nisan ayında yüzde 159,6 oranında gerçekleşmesi ile kamu emekçilerinin maaşları geçen sene asgari ücret alım gücünün altına gerilemiştir.

Çiftçinin, sanayicinin üretemediği bir ekonomide artan fiyatların yanı sıra gıda ve hayatı idame ettirmek için gerekli olan malların kıtlığı baş göstermektedir” dedi.

“AYLIK ENFLASYON FARKI MAAŞLARA YANSITILMALI”

 

AKP İktidarı, sebebi olduğu enflasyona teslim olmuş durumdadır” diyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Mersin İl Temsilcisi Yakup Tekin şunları söyledi: “Enflasyon çok kısa bir sürede üç haneli rakamlara ulaşmıştır.

AKP iktidarının vurdumduymazlığı sayesinde yurttaşlar çok ağır bir şekilde bedelini ödemektedir.  Kamu çalışanları artık bu zam oranları ile yaşamlarını idame ettirememekte ve derin bir yoksulluğa teslim olmaktadır.

Acilen vergilere yapılan bu insafsız zamların geri alınması ve enflasyon farklarının maaşlara aylık olarak yansıtılması gerekmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.