Seçer: Tüm imkanlarımızla yangın bölgesindeyiz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, orman yangınlarının devam ettiği Gülnar ve Silifke ilçelerine giderek vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Çalışmaları yakından takip eden Başkan Seçer, Gülnar Büyükeceli’de başlayan ve Silifke Yeşilovacık’a kadar inen yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
Başkan Seçer ilk olarak, Silifke’nin Hırmanlı Mahallesi’ne, oradan da Gülnar’ın Büyükeceli Mahallesi’ne geçerek, hem çalışmaları inceledi hem de vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yangınla mücadelede görev alan ekiplere de çalışmalarında kolaylıklar dileyen Başkan Seçer, bölge halkının yanında oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm ekipleri ile seferber olduğu yangın bölgesinde, çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor. AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, güvenlik güçleri ve çevre illerden gelen destek itfaiye ekipleri, yangın söndürme çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, yaklaşık 6 ay önce köpük tankı aparatı takılarak, bu tür yangınlarda yangın söndürme aracına dönüşen Mersin genelindeki TOMA’lardan da, yangın ile mücadelede faydalanıldı.
BÜYÜKŞEHİR, TÜM EKİPLERİNİ BÖLGEYE SEFERBER ETTİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye gönderilen Mobil Mutfak Tırı’nı da gezen Başkan Seçer, 1 Ekmek 1 Çorba aracının bulunduğu bölgede de incelemelerde bulundu.
Emniyet güçlerine, sağlık ekiplerine ve itfaiye erlerine kolaylıklar dileyen Başkan Seçer, daha sonra yangından kısmi olarak etkilenen Pinepark Otel’e geçti ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Silifke Hırmanlı’da yer alan AFAD’ın Mobil Koordinasyon Merkezi’ni de ziyaret eden Başkan Seçer, Yeşilovacık’ta da vatandaşlarla bir araya geldi. Seçer, son olarak ise Gülnar Büyükeceli’de yer alan Orman İşletme Müdürlüğü Büyükeceli Yangın İlk Müdahale Ekibi binasında, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ile bir araya geldi.

















