Dolar 49,2151
Euro 55,1970
Altın 6.518,55
BİST 12.065,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
28°C
Parçalı Bulutlu
Cum 28°C
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 27°C

Sanayi sitesinin yolları yenilendi

Sanayi sitesinin yolları yenilendi
25 Ağustos 2026 12:04
84
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Tırmıl Sanayi Sitesi’nde, esnafın ve bölgeyi kullanan sürücülerin daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlaması amacıyla başlatılan yapım, bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

 

Bölge trafiğinin yoğunluğu ve ağır tonajlı araç geçişleri nedeniyle zamanla deforme olan yol ağlarında yapım, bakım ve onarım çalışması gerçekleştirildi. Ekiplerin koordineli yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Tırmıl Sanayi Sitesi içindeki 63188, 63198 ve 63131 sokaklarda sıcak asfalt çalışması yapıldı. Farklı sektörlerin bir arada yer aldığı geniş kapsamlı bir üretim ve ticaret merkezi olan bölgede sürdürülen sıcak asfalt imalatının ardından, yol çizgi ve logo işlemleri de tamamlandı.

Çalışmalar kapsamında 3 bin 200 ton sıcak asfalt kullanıldı

Gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını planlayan ekipler; sanayi içerisindeki bozuk ve tahrip olmuş yollarda sıcak asfalt serim ve onarım çalışmaları yaparak, yolları güvenli ve konforlu bir yapıya kavuşturdu. Yapılan çalışmayla tahribat oluşan noktalar onarılarak, site içi ve bağlantı yollarındaki akış daha güvenli hale getirildi. Çalışmalar kapsamında 3 bin 200 ton sıcak asfalt kullanıldı. Yapılan çalışmalar sayesinde sanayi sitesindeki ulaşım kalitesi ciddi oranda artarken, bölge esnafı ve site sakinleri günlük faaliyetlerini artık çok daha rahat gerçekleştirebilecek.

Çokgün: “En son 20 yıl önce asfalt dökülen yollarımız çok güzel oldu”

Tırmıl Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Çokgün, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ileterek, esnafın talebine Büyükşehir’den hızlı bir şekilde karşılık geldiğine değindi. Çokgün, “Büyükşehir uhdesinde olan 3 büyük cadde ve ana arterlerimiz yenilenerek sıcak asfalt döküldü. Ardından yol çizgilerini de yaptılar” dedi.

Daha önceki asfaltın yapımının üzerinden yaklaşık 20 sene geçtiğini aktaran Çokgün, “Özellikle ana arterlerin, yani çok kullanılan caddelerin asfaltları yapılalı 20 sene olmuştu. Biz de Vahap Başkan’a kendisini ziyaretimizde bunu söyledik. O da ilgisini esirgemedi. Kendisine teşekkür ederiz. Tırmıl Sanayi Sitesi, ağır ticari araçların çok yoğun kullandığı bir yer. Onun için bu asfalt çalışmasına sitemizin ihtiyacı vardı” diye konuştu.

Tırmıl esnafı yapılan çalışmanın memnuniyetini yaşıyor

Daha önce yolun çok bozuk olduğunu söyleyen Tırmıl Sanayi Sitesi esnafından Murat Yıldız, “Yol yapıldıktan sonra, çok daha düzenli ve sistemli bir trafik işlemeye başladı. Bu tabi ki bizim işlerimizin de toparlanmasını sağladı” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.