Dolar 32,5176
Euro 34,7442
Altın 2.489,49
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Atatürk: Dün, bugün ve yarın…

Atatürk: Dün, bugün ve yarın…
10 Kasım 2021 12:57
296
A+
A-

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de törenle anıldı.

 

Cumhuriyet Alanında düzenlenen anma töreni’ne Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mülkî ve askeri erkân, il protokolü, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, saatler 09.05’i gösterdiğinde kamu kuruluşları, limanda demirli gemiler ve balıkçı tekneleri ile diğer araçların siren sesleriyle saygı duruşu yapıldı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde okunan İstiklâl Marşıyla birlikte bayraklar göndere çekildi, sonra yarıya indirildi.

Vali Ali İhsan Su eşi Zeliha Su ile birlikte daha sonra Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda MTSO Anadolu Lisesi ve İçel Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 10 Kasın Oratoryosu sahnelendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Korosu sanatçıları tarafından “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” temalı dinleti ile devam eden anma programında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüleri izlendi.

Programın ardından Vali Ali İhsan Su eşi Zeliha Su le birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Savaşı’nın Son Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz ve tarafından birlikte hazırlanan Atatürk ve Vatan temalı fotoğraf sergisini gezdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.