Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Açık
Mersin
26°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C

3,5 metrelik kukla ile mülteci çocuklara dikkat çekiliyor: Amal Mersin’den geçecek

3,5 metrelik kukla ile mülteci çocuklara dikkat çekiliyor: Amal Mersin’den geçecek
28 Temmuz 2021 17:48
738
A+
A-

Tarsus Kent Konseyi, ailesini kaybeden çocuk mültecilerin dramına dikkat çekmek amacıyla yürütülen ve annesini arayan 9 yaşındaki bir çocuğun hikayesini anlatan “YÜRÜYÜŞ / Walk with Amal” projesinin Tarsus bölümünü organize ediyor.

 

 

The Walk – Yürüyüş belgesel projesi, Birleşik Krallık’tan Good Chance Tiyatrosu ve Güney Afrika’dan Handspring Kukla Kumpanyası’nın işbirliğiyle, Amir Nizar Zuabi’nin sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilecek.  Projenin Türkiye yapımcılığını İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) üstlenmektedir.

Mültecilerin küresel çapta yaşadığı insani sorunlara dikkat çekmeyi hedefleyen gezici bir kültür ve sanat festivalini de içeren “Yürüyüş” belgeselinin merkezinde mülteci bir kız çocuğunu simgeleyen 3.5 metre boyundaki kukla; “Küçük Amal” yer alıyor. Ailelerinden ayrı düşmüş milyonlarca mülteci çocuğun simgesi olan Küçük Amal’ın yolculuğu, Türkiye-Suriye sınırından başlayarak Yunanistan, İtalya, İsviçre, Almanya, Belçika ve Fransa üzerinden Birleşik Krallık’a uzanacak. Küçük Amal, yol boyunca ziyaret edeceği kent, kasaba ve köylerde düzenlenecek sanat etkinlikleriyle karşılanacak. Yürüyüş belgesel projesi, ünlü sanatçıları, önemli kültür kurumlarını, toplumun farklı gruplarını ve insani yardım kuruluşlarını uluslararası çapta bir kamusal sanat etkinliğinde bir araya getirmiş olacak.

Tarsus’taki etkinlik 29 Temmuz Perşembe günü saat 17.30’da Anıt Müzenin bahçesinde başlayacak. Suriyeli çocuğu simgeleyen kukla Abdi İpekçi Caddesi – 3403 Sokak – 3409 Sokak istikametinde yürüyerek Ulu Cami’ye gelecek.

Saat 19.00’da kukla 3409 Sokak – 3424 Sokak – Sayman Caddesi – 3417 Sokak istikametinde yürüyerek Kubatpaşa Medresesi meydanına varacak. Burada Amal’a Tarsus’un sembolü olan hediyeler verilecek.

Amal’ın yürüyüşü projesi kapsamında dev kukla Mersin’e de uğrayacak. Amal, erkek şiddeti kurbanı olan Özgecan Aslan’ın mezarını ziyaret edecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.