Dolar 32,4914
Euro 34,8060
Altın 2.474,94
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Mersin Büyükşehir “organik tarım” projesini başlattı

Mersin Büyükşehir “organik tarım” projesini başlattı
27 Temmuz 2021 10:53
368
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarihinde ilk kez “Organik Tarım Projesi”ni başlattı. Tarsus ve Toroslar ilçelerinde 100 üreticiyi kapsayan projenin tanıtım eğitimleri gerçekleşti. Organik ürünler, Büyükşehir Belediyesi’nin açacağı üretici pazarlarında ve Mersinden Kadın Kooperatifi aracılığıyla katma değere dönüştürülerek satışa sunulacak.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nin Tarsus ve Toroslar ilçelerinde 100 üreticiyi kapsayan “Organik Tarım Projesi”nin tanıtım eğitimleri gerçekleşti. Üreticileri organik tarıma teşvik eden projeye Mersinden Kadın Kooperatifi de destek verdi.

İnsan sağlığının, çevrenin, yer altı sularının, doğal biyo çeşitliliğinin koruması amacıyla başlatılan proje kapsamında hastalık ve zararlılara dayanıklı bitki çeşitleri kullanımının artırılması da amaçlanıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk kez başlatılan “Organik Tarım Projesi” üreticilere de önemli faydalar sağlıyor. Ürünün üretilmesi, işlenmesi ve depolanması gibi her aşamada yetkili sertifikalandırılmasını hedefleyen proje, üreticilere bu alanda sunulacak çeşitli destekleri kapsıyor. Proje sayesinde organik tarım eğitimleri ve organik sertifikasyon alımı aşamalarından yararlanma fırsatı yakalayacak her üreticiye 250 kilogram organik gübre desteği de sağlanacak.

 

“BU ÜRÜNLERİN KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER HALİNE GELMESİ KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

 

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Toroslar ilçesi Darısekisi Mahallesi’nde gerçekleştirilen eğitimlere katıldı. Meral Seçer, kooperatif olarak projenin üretim aşamasına katkı sunacaklarını belirterek, “İnsan sağlığının ve doğamızın korunmasının pandemiden sonra çokça konuşulduğu şu günlerde; organik tarımın, organik tarımdan üretilmiş ürünlerin, katma değerli ürünlerin ne kadar önemli olduğunu daha çok gözler önüne koydu. Bu projede Büyükşehir’in üreticilerimize vereceği destek çok önemli. Biz de Mersinden Kadın Kooperatifi olarak proje sürecinde, geçiş döneminde ve sertifika alındıktan sonraki dönemde bu ürünlerin katma değerli ürünler haline gelmesi konusunda çalışma yapacağız” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.