Dolar 46,4359
Euro 53,2530
Altın 6.256,31
BİST 14.827,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Çar 30°C
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Valiye Sultan İskender gemisinde görkemli karşılama

Valiye Sultan İskender gemisinde görkemli karşılama
10 Haziran 2021 18:04
519
A+
A-

Mersin Valisi  Ali İhsan Su, Birlemiş Milletler Barış Gücü Misyonu’nun UNIFIL Deniz Görev Gücü faaliyetleri kapsamında Mersin Limanı’na lojistik amaçlı demirleyen Endonezya Cumhuriyeti Donanması Kuvvetlerine ait KRI Sultan İskender Muda 367 gemisini ziyaret etti.

 

Ziyarette Endonezya Ankara Büyükelçisi Dr. Lalu Muhamad Iqbal, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Sjaiful Thalib ve gemi komuta ekibi yer aldı.

Gemi girişinde askeri törenle karşılanan Vali Ali İhsan Su ilk olarak gemi şeref defterini imzaladı. Daha sonra sergilenen Endonezya yöresel halkoyunlarını izleyen Vali Su gemi komuta merkezine geçerek gemi komutanından bilgiler aldı.

Ziyarette yaptığı konuşmasında Endonezya Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok eski tarihlere dayandığını ifade eden Vali Ali İhsan Su, bu tür ziyaretler vesilesiyle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişerek güçleneceğini belirtti ve ziyaretlerin iki ülkenin dünyada daha da iyi bir yere kavuşmasına vesile olmasını temenni etti.

Büyükelçi Dr. Lalu Muhamad Iqbal’in de bir konuşma yaptığı programda, karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak bir süre sohbet edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.