Dolar 32,4883
Euro 34,7656
Altın 2.490,41
BİST 9.552,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Tam kapanmada vatandaşlara ulaştırılacak. Binlerce gıda kolisi hazırlandı

Tam kapanmada vatandaşlara ulaştırılacak. Binlerce gıda kolisi hazırlandı
1 Mayıs 2021 10:27 | Son Güncellenme: 1 Mayıs 2021 10:28
376
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, gıda kolisi dağıtımına başladı. İçerisinde sıvı yağ, makarna, şeker, pirinç, bulgur, tuz, un gibi temel gıda maddelerinin yer aldığı Ramazan kolilerinin dağıtımı, 13 ilçede devam edecek.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı, içerisinde sıvı yağ, makarna, şeker, pirinç, bulgur, tuz, un, zeytin gibi temel gıda maddelerinin yer aldığı Ramazan kolileri, yurttaşların mutfağına girecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm ülkede ilan edilen 17 günlük tam kapanma sürecinde de gıda kolilerinin yanı sıra dağıtımı gerçekleştirilen ücretsiz iftar yemekleri, ‘Süt Senin Gurur Mersin’in’ projesi kapsamında süt ve kuş üzümü dağıtımı gibi hizmetler aralıksız sürdürülecek. Gıda kolilerinin 4 merkez ilçede ve genelde dağıtımı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından gerçekleştirilirken, diğer ilçelerde ise Muhtarlık İşleri Dairesi koordinesinde dağıtım yapılıyor.

 

“Mahallelerde kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımıza gıda kolilerini ulaştırıyoruz”

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için hazırlanan gıda kolilerine ilişkin bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda kolilerimizi ulaştırmaktayız. Veri tabanımızda bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı sistemimizde tespit ediyoruz. Kolilerimizi dağıtan arkadaşlarımız bu listelerle mahallelerde kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımıza bu gıda kolilerini ulaştırıyorlar. 13 ilçemizde başlattığımız bu dağıtım devam etmektedir” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.